De nationale ploeg van Australië heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Brazilië met 6-0 verloren. FC Utrecht-aanvaller Tommy Oar startte in de basis en speelde zestig minuten.

De Australiërs keken bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. In een eenzijdige eerste helft zorgde Jô in de zesde minuut voor de 1-0 voorsprong voor Brazilië. Op aangeven van middenvelder Bernard verdubbelde diezelfde Jô in de 33ste minuut  de score. Twee minuten later bracht FC Barcelona-groeibriljant Neymar de 3-0 ruststand op het scorebord.

Na rust was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. In de 58ste minuut kopte Ramires de bal tegendraads langs Australië-keeper Mark Schwarzer, 4-0. Twee minuten later werd Tommy Oar vervangen door Archie Thomspon, die het wereldrecord meeste doelpunten in één interland op zijn naam heeft staan. Via Pato en Luiz Gustavo liep Brazilië verder uit naar een eenvoudige 6-0 zege.

De nationale ploeg van Australië heeft zich reeds geplaatst voor het WK 2014 in Brazilië.