Na een gelijk opgaande 1e helft waarin Utrecht terug kwam van een achterstand won Feyenoord de wedstrijd door 2 snel uitgevoerde counters na rust. De eindstand was 3-1 in het voordeel van de Rotterdammers.

Ja, wat kan je nou als je na afloop van de wedstrijd alle credits krijgt vanwege het vertoonde spel en de geleverde arbeid, maar toch met lege handen staat? Dat overkwam de mannen van Robin Pronk vandaag. Twee persoonlijke fouten en een derde keer niet daadkrachtig genoeg ingrijpen deed zijn ploeg de das om, zodat ze puntloos huiswaarts konden.

In het eerste bedrijf van de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Rotterdam ging het vrij gelijk op. FC Utrecht zette de opbouw van Feyenoord snel vast en daar hadden de Rotterdammers zichtbaar moeite mee. Qua kansen stond de teller op gelijk, zij het dat Feyenoord er bij vlagen gevaarlijker uit kwam. Maar profiteren deden ze niet. En als Gyrano Kerk in de 15e minuut secuurder in de afwerking was geweest, konden de bezoekers zomaar op voorsprong staan. Maar dat gebeurde niet, want hij schoot in een 1 op 1 situatie tegen doelman Boy de Jong. Tot aan de 1e grote kans voor Feyenoord waren de Utrechters de bovenliggende partij, zonder zelf echt iets afgedwongen te hebben. Pas in de 24e minuut weet Feyenoord gevaarlijk door te komen. De kans (een hard schot op doel) wordt door Mike Havekotte bekwaam tot corner verwerkt.

De thuisploeg komt in de 28e minuut op voorsprong via een doelpunt van Vincent Janssen. Dankzij onhandig en klungelig verdedigen aan Utrechtse kant wordt Janssen zo maar in stelling gebracht. Hij aarzelt geen moment en schiet de bal hard binnen. Nog voor rust weten de gasten langszij te komen. Uit een corner van Nassir el Aissati kopt Aleksandar Bjelica raak. En dat was dik verdiend te noemen.

De rust gebruikte trainer Pronk om zijn mannen te complimenteren met het vertoonde spel, maar hij waarschuwde er ook voor niet te verslappen. “Trek de lijn van de 1e helft door”, zo stuurde hij ze weer terug het veld op. Maar helaas. Persoonlijke fouten maakten dat Feyenoord al snel na de hervatting via Wessel Dammers weer op voorsprong kwam. En dus konden de Utrechters wéér in de achtervolging. Zonder resultaat. Want jammer genoeg wist Feyenoord in de 78e minuut de wedstrijd op slot te gooien. Het was weer Wessel Dammers die nu de 3-1 liet aantekenen.Over het vertoonde in de 2e helft was trainer Pronk minder te spreken. “In de top wordt soms wel eens gevraagd om simpel te spelen. Of om eens een duel stevig doch sportief in te gaan, ‘m te zetten. Dat lieten wij in de 2e helft na. Daarvan wist Feyenoord slim te profiteren en counterend op voorsprong te komen. En dan valt die 3e goal ook nog eens. Wij doen het ons zelf aan, lieten hen weer op voorsprong komen. Op dit niveau ben je dan dus gezien.”

RJO/FE Feyenoord O19 – FC Utrecht O19 (A1) 3-1 (1-1)
29’          0-1         RJO/FE Feyenoord
39’          1-1         Alexander Bjelica
48’          2-1         RJO/FE Feyenoord
79’          3-1         RJO/FE Feyenoord