De wedstrijd tegen NEC/FC Oss werd op verzoek van de Nijmegenaren een week vervroegd. De ploeg van trainer Rene Koster en teammanager Tom Schenk reist aankomende week naar Las Vegas om daar aan een internationaal toernooi deel te nemen. Vandaar dat het wedstrijdprogramma vandaag in de kampioenspoule van de Eredivisie slechts uit één wedstrijd bestond. En het opgekomen publiek werd, eerlijk is eerlijk, in het eerste uur van de partij niet echt verwend. Beide ploegen speelden veelvuldig de lange bal. De thuisploeg kwam daardoor weinig aan voetballen toe, en dat is toch een kwaliteit die de ploeg wel degelijk bezit. In het eerste half uur waren er mogelijkheden en kansen, maar die waren jammer genoeg veel van het kaliber "nét niet". Zoals de situatie waarin Tijn Wicherink op het Nijmeegse doel kon schieten en Odysseus Velanas te laat reageerde op de rebound. Was hij alerter dan had er meer ingezeten. Nu ging de bal voorlangs.

Een echt grote kans werd genoteerd in de 29e minuut. In een snelle omschakeling via Mitchell van Rooijen legde hij de bal terug op de meegekomen Nick Lim en zijn mislukte schot dwarrelde nog bijna binnen ook. De corner die daarop volgde leverde niets op. Toch werd er nog voor de rust gescoord. Door NEC/FC Oss, verrassend genoeg. Een hoekschop die volgde op een moeizaam verwerkte vrije trap werd door de geheel vrijgelaten Vincent Tel zomaar binnen gekopt. Een lelijke streep door de rekening van de thuisploeg, zo vlak voor de pauze, en trainer Robert Wijnands deed even later dan ook geen enkele moeite zijn ergernis daarover te verbergen. In zijn praatje in de rust ging hij er dieper op in en maakte de ploeg duidelijk dat hij in de 2e helft meer, veel meer van hen verwachte. En zo geschiede.

Al na 10 minuten spelen na de hervatting werd Mitchell van Rooijen diep weggestuurd door Jesse van Baal. Hij kwam daardoor één tegen één tegenover doelman Maarten Paes te staan en faalde niet in de afwerking. Een goede opsteker voor de rood/witten, maar het was nog niet genoeg. 7 Minuten later was er de mooiste aanval van de dag. De zojuist voor Cani Yilmaz ingevallen Nick Hak (prima invalbeurt!) veroverde de bal op de middellijn en vond Louk Dekkers. Hij wist daar wel raad mee en stuurde Mitchell van Rooijen weg. De talentvolle buitenspeler deed iedereen verstelt staan door de bal vlak voor de achterlijn uitstekend voor te slingeren en wist daarmee de vrijstaande Odysseus Velanas te vinden. De laatste rondde de aanval fraai en met het hoofd af. Een perfecte aanval uit het boekje.

Het bleek de ommekeer, want met de voorsprong op zak kreeg de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd. Maar dat betekende niet dat de gasten het er bij lieten zitten, want in de 75e minuut moest Thijmen Nijhuis zijn kwaliteiten aanspreken om een hele kansrijke situatie voor de Nijmegenaren om zeep te helpen. Daarmee bleef voor Utrecht de voorsprong behouden en die gaf het ook niet meer weg, ofschoon oud-FC Utrecht speler Emilio Prieto y Gorgosz in de 90e minuut nog een dot van een kans op de gelijkmaker had toen hij vrij voor Thijmen Nijhuis kon inkoppen. Maar gelukkig voor de rood/witten ging de bal naast en bleven de punten in Utrecht.

Robert Wijnands na afloop in de catacomben: "Ik heb de ploeg na afloop gecomplimenteerd met de tweede helft want het was klasse dat ze zo snel de aansluiting kon vinden, waardoor er nog voldoende tijd overbleef om op jacht te gaan naar de 2-1. En ja, op de uitvoering van dat 2e doelpunt valt geen kritiek te hebben. Uitstekend uitgevoerd en daarmee werd de overwinning binnen gesleept". Was er dan geen kritische noot te horen? "Nou ja, ik vind wel dat we verdedigend meer hadden kunnen brengen in antwoord op het fysiek sterke spel van NEC, zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Dat ging gaandeweg in de 2e helft beter omdat we meer rust aan de bal lieten zien. Al met al zijn we vandaag diep moeten gaan en heeft dat resultaat opgeleverd".

FC Utrecht O19 - NEC/FC Oss 2-1
42. 0-1 Vincent Tel
55. 1-1 Mitchell van Rooijen
62. 2-1 Odysseus Velanas