Nipte nederlaag FC Utrecht bij PSV

08 maart 2014
FC Utrecht heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd bij PSV met 1-0 verloren. In het begin van de tweede helft scoorde Jürgen Locadia het enige doelpunt van de wedstrijd.

FC Utrecht heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd bij PSV met 1-0 verloren. In het begin van de tweede helft scoorde Jürgen Locadia het enige doelpunt van de wedstrijd. De thuisploeg domineerde de wedstrijd, al was FC Utrecht in de tweede helft ook gevaarlijk.

PSV begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in een paar hachelijke situaties voor het doel van Robbin Ruiter. Op een kwart van de wedstrijd kwam FC Utrecht voor de eerste keer gevaarlijk voor het Eindhovense doel. Zowel Yassin Ayoub als Tommy Oar kwam echter niet tot een gevaarlijk schot.

In het restant van de eerste helft was het een eentonig beeld. PSV had het balbezit, kwam er gevaarlijk uit, maar wist niet tot scoren te komen. Memphis Depay en Jürgen Locadia waren niet scherp genoeg voor het Utrechtse doel. Vaak werd in de laatste fase een verkeerde keuze gemaakt door de thuisploeg, waardoor na 45 minuten dezelfde stand op het scorebord stond als drie kwartier eerder; 0-0 dus.

Na de pauze zag het wedstrijdbeeld er hetzelfde uit als voor rust. Vijf minuten in de tweede helft schoot Depay het speeltuig hard richting de rechterhoek. Ruiter verwerkte de bal tot een hoekschop. Een minuut later was het dan toch raak. Uit een scrimmage, waarin Ruiter eerst nog fraai redde, schoot Locadia van dichtbij eenvoudig de 1-0 binnen.

Direct na het doelpunt kreeg FC Utrecht een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Jens Toornstra werd moeizaam verdedigd door de thuisploeg, waardoor Ayoub de voet tegen de bal kon krijgen. Deze poging raakte zichtbaar de arm van PSV'er Jeffrey Bruma. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag hier echter geen strafschop in.

Na ruim een uur spelen koos trainer Jan Wouters voor een dubbele wissel. Juan Agudelo kwam in de ploeg voor Ayoub, De andere man die erin kwam, was Cedric van der Gun. De ervaren aanvaller stond de afgelopen maanden geblesseerd langs de lijn en maakte tegen PSV zijn rentree. Hij verving Adam Sarota.

FC Utrecht werd brutaler in het Philips-stadion en daar wist PSV geen raad mee. De thuisploeg werd wat slordiger en FC Utrecht kreeg enkele kansjes. Zo werd een hard schot van Tommy Oar maar net geblokt en schoot De Ridder van buiten de zestien naast.

De voorsprong kwam voor PSV uiteindelijk niet meer in gevaar. Locadia en de ingevallen Adam Maher kregen de grootste kansen tegen het einde van de wedstrijd. De prima keepende Robbin Ruiter hoefde echter geen tegendoelpunt meer te incasseren.

Komend weekend speelt FC Utrecht ook een uitwedstrijd, namelijk bij hekkensluiter N.E.C. Het is dit seizoen de derde keer dat wordt gespeeld tegen de Nijmegenaren. In de thuiswedstrijd werd met 2-0 gewonnen. In de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi trok N.E.C. aan het langste eind in Nijmegen; 1-0.

PSV - FC Utrecht (0-0) 1-0

1-0 51' Jürgen Locadia

Scheidsrechter:  Serdar Gözübüyük

Gele kaarten:
21' Steve De Ridder
40' Stijn Schaars
41' Jens Toornstra
54' Kai Heerings
85' Matthieu Delpierre
87' Cedric van der Gun

Opstelling PSV: Jeroen Zoet, Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro WIllems; Oscar Hiljemark, Stijn Schaars ©, Ji-Sung Park (82' Adam Maher; Luciano Narsingh (77' Bryan Ruiz), Jürgen Locadia (88' Tim Matavz), Memphis Depay

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter, Gévero Markiet, Matthieu Delpierre, Kai Heerings (77' Alexander Bjelica), Christian Dorda; Adam Sarota (61' Cedric van der Gun), Johan Mårtensson, Yassin Ayoub (61' Juan Sebastián Agudelo), Tommy Oar; Steve De Ridder, Jens Toornstra (c)

Toeschouwers:  33.200