Omdat 's avonds de bekerwedstrijd van het eerste elftal tegen VVSB geprogrammeerd stond werd de midweekse competitiewedstrijd van FC Utrecht O19 tegen PSV O19 naar 14.00 uur vervroegd. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij het venijn voor de Eindhovenaren nadrukkelijk in de staart zat. Trainer/coach Geert Brusselers was er aardig ziek van, na afloop. Eerst een afgekeurd doelpunt tegen het einde van de eerste helft, daarna een tegentreffer in de slotseconden. Dat de Eindhovense coach zijn teleurstelling niet kon verbijten was in het Utrechtse kamp zeer goed voor te stellen, want nog maar een paar dagen eerder (afgelopen zaterdag) immers gaf FC Utrecht O19, eveneens in de laatste seconden van de wedstrijd, de volle winst uit handen aan Feyenoord O19. Vandaag pakte het voor de Utrechters goed uit, want met één punt werden zij rijkelijk beloond. Meer zat er vandaag gewoonweg niet in.

Waar beide ploegen in de eerste helft een levendige partij voetbal op de mat legden, moest de thuisploeg in de tweede helft duidelijk gas terugnemen. Daardoor kwam PSV steeds sterker door en konden zij eenvoudig het middenveld oversteken en gevaar stichten voor het doel van Thijmen Nijhuis. De bezoekers vergaten daarbij de kansen te verzilveren, waardoor de stand lange tijd 0-0 bleef. Pas in de 80e minuut wisten zij de ban te breken en de Utrechtse defensie te verslaan. Verantwoordelijke daarvoor was Philippe Rommens. Met nog een goed kwartier te gaan wisselde trainer Wijnands aanvallend en ging de thuisploeg alles of niets spelen. Het leverde één punt op omdat PSV-doelman Yannick van Osch een schot van Odysseus Velanas niet kon klemmen. Nick Venema was er als de kippen bij om het presentje uit te pakken. Hij schoot strak in de dak van het doel.

Een ontsnapping aan een bijna zekere nederlaag, Robert Wijnands? "Ja, dat denk ik wel, ja. Wij waren vanmiddag niet echt in goeden doen. We speelden vaak te onrustig aan de bal, waardoor we deze steeds snel kwijt waren. Het was een gelukkige 1-1, waarmee we vandaag maximaal resultaat gehaald hebben".

FC Utrecht O19-PSV O19 1-1
80. 0-1 Philippe Rommens
90+3 1-1 Nick Venema