Aanwinst: Marjolijn van den Bighelaar Coördinator Vrouwenvoetbal Academie

25 januari 2023

Ex-prof per direct aan de slag bij FC Utrecht Vrouwen.

Voormalig profvoetbalster Marjolijn van den Bighelaar gaat bij FC Utrecht aan de slag als Coördinator Vrouwenvoetbal Academie. De oud-speelster van Willem II, PSV/FC Eindhoven en Ajax ontfermt zich vanaf nu over het opzetten en uitbreiden van de jeugdopleiding van de vrouwenvoetbaltak van FC Utrecht.

Van den Bighelaar speelde een jeugdinterland voor Oranje Onder 17 en deed elf jaar ervaring op in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal in Nederland, waarvan de laatste negen jaar met Ajax.

“Het opzetten en uitbreiden van de Academie zie ik als een mooie uitdaging, waarbij de door FC Utrecht voorgestelde manier van werken mij bijzonder aanspreekt”, zegt Van den Bighelaar. “Het beleid van FC Utrecht sluit naadloos aan op mijn visie. Ik vind het belangrijk dat vrouwen en meiden hun droom kunnen najagen. Als voormalig topsportster ben je voor veel meiden een voorbeeld. Ik hoop dat ik de meiden uit de regio Utrecht kan inspireren om het beste uit zichzelf te halen en kijk uit naar het opstarten van mijn maatschappelijke carrière bij FC Utrecht. Naast de start van mijn maatschappelijke carrière, zou het toch kunnen gaan kriebelen om weer op het veld te staan. De optie om terug te keren als profvoetbalster op het hoogste niveau is dan ook niet uitgesloten voor mij.”