Selim Can Sönmez met Turkije Onder 17 naar EK

01 mei 2022

Aanvaller van FC Utrecht opnieuw opgeroepen voor Turkse nationale jeugdploeg.

Flankspits Selim Can Sönmez van FC Utrecht behoort tot de EK-selectie van Turkije Onder 17. De aanvaller uit de academie van de Domstedelingen speelde een sleutelrol in de kwalificatiereeks van dat toernooi, door daarin namens de Turkse jeugdploeg doelpunten te maken en voor te bereiden.

Turkije Onder 17 begint het Europese Kampioenschap in Israël met een wedstrijd tegen Spanje Onder 17 op dinsdag 17 mei. Drie dagen later, op vrijdag 20 mei, is Servië Onder 17 de tegenstander van Sönmez en co. De Turkse talenten sluiten de groepsfase af met een partij tegen België Onder 17 op maandag 23 mei. Afhankelijk van de prestaties van de Turken krijgt het toernooi daarna voor dat team al dan niet een vervolg.

Mogelijkerwijs komt het tot een Utrechts onderonsje tijdens het EK. Waar Sönmez tot de selectie van Turkije Onder 17 behoort, daar zijn de FC Utrecht-talenten Rafik El Arguioui en Wessel Kooy namelijk in de running voor een plekje in het toernooiteam van Oranje Onder 17. Turkije Onder 17 en Oranje Onder 17 komen elkaar op z’n vroegst in de halve finale van het EK tegen.