Doelpuntrijke middag in Zwolle

08 oktober 2020

FC Utrecht speelt in oefenpartij gelijk tegen PEC Zwolle: 3-3.

In een doelpuntrijk oefenduel kwam vanmiddag (donderdag) in het Mac3Park Stadion in Zwolle geen winnaar uit de bus. FC Utrecht speelde er gelijk tegen PEC Zwolle: 3-3. Op de Overijsselse grasmat maakten keeper Eric Oelschlägel en aanvaller Moussa Sylla voor het eerst speelminuten namens de FC uit de Domstad.

Ach, vooruit: zonder een beetje geluk, vaart niemand wel. Een door Sander van de Streek geschoten bal wordt precies zodanig van richting veranderd, dat keeper Xavier Mous van PEC Zwolle is geklopt. De bal vliegt binnen en amper tien minuten na het begin van de oefenpartij staat er dan al een 0-2 stand op het scorebord.

Debutant Sylla bereidt doelpunt voor
Het eerste doelpunt van de regenachtige middag wordt gemaakt door Odysseus Velanas. Al in de tweede speelminuut van de wedstrijd kan hij van dichtbij afronden na voorbereidend werk van Moussa Sylla. Daarmee is direct de naam genoemd van een van de twee debutanten deze middag aan Utrechtse zijde. De spits maakt 45 voor zijn missie om wedstrijdfit te worden uiterst waardevolle speelminuten in Zwolle.

Eerste speelminuten voor Oelschlägel
Daar is een andere nieuwkomer, keeper Eric Oelschlägel, de volle negentig minuten van de partij. De Duitse doelman verricht veel reddingen, maar kan niet voorkomen dat Sai van Wermeskerken (een onvervalste kanonskogel, die snoeihard in de bovenhoek zoeft, 1-2), Marc-Olivier Doué (kopbal vanuit een hoekschop, 2-3) en Mike van Duinen (een uiterst bekwaam benutte vrije trap, 3-3) namens de tegenpartij tot scoren komen.

Kansen op de winnende treffer
Van de Streek is het die het derde Utrechtse doelpunt van de middag maakt. Kort voor het aanbreken van de rust knalt de Barnevelder een bal hard en afgemeten de hoek in; 1-3. In de slotfase van de wedstrijd zijn er diverse grote kansen voor FC Utrecht, via onder anderen Bart Ramselaar, Simon Gustafson en Christopher Mamengi, maar de stand blijft in balans: 3-3.

Op de rol: FC Groningen-uit en FC Twente-thuis
De volgende wedstrijd voor FC Utrecht? FC Groningen-uit. Op zondag 18 oktober begint die Eredivisiepartij in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen om 16.45 uur. De volgende thuispartij van de Domstedelingen is op zaterdag 24 oktober. Die dag, aftrap om 18.45 uur, komt FC Twente op bezoek in Stadion Galgenwaard.

PEC Zwolle - FC Utrecht 3-3 (1-3)