FC Utrecht haalde de eerste punten in de kampioenspoule. FC Twente werd vanaf minuut vijf afgejaagd met meer passie en strijd als de voorgaande wedstrijden. Helaas waren de eerste minuten heel onwennig. De FCU spelers moesten meer vanuit hun taak spelen en daarin meer verantwoordelijkheid nemen. Duidelijk was dat als dit gebeurde er direct controle was op het middenveld. De eerste helft werd er terecht twee keer gescoord (2-0), een mooie marge om de wedstrijd te controleren en uit te spelen.

De tweede helft begon dramatisch. Er was geen samenwerking en er heerste wat angst. Misschien wel door de speech van de trainer in de rust. Het moeten koesteren van de voorsprong en rustig blijven in de opbouw op het veld werd vertaald in een heel laag tempo en verkeerde keuzes. De 2-2 lag er binnen vijf minuten in. FC Utrecht moest zich weer herpakken. Dit hebben de spelers uitstekend gedaan. De duels werden weer gewonnen en de score werd snel uitgebreid naar 5-2. Als er in de laatste fase wat betere keuzes zouden zijn gemaakt had de score veel hoger kunnen uitvallen. Uiteindelijk werd de score 6-3, met prachtige goals van Bent Driessen en Safouane Karim.