Binnen week ruim 3.000 Seizoenkaarten verkocht

04 juni 2020

Eerste week van Seizoenkaartverkoop voor jubileumseizoen FC Utrecht breekt alle records.

De eerste week van de Seizoenkaartverkoop voor het jubileumseizoen van FC Utrecht breekt alle records. Er zijn inmiddels al 3.182 supporters die zich hebben verzekerd van hun plekkie voor de jaargang 2020/2021. Ter vergelijking: vorig seizoen, en dat was toen al een record, werd dat aantal verlengde Seizoenkaarten bereikt na 26 dagen kaartverkoop.

De Bunnikside gaat qua verlengpercentage op dit moment aan kop. Al 33 procent van de Bunnikside-Seizoenkaarthouders heeft verlengd. De Noordtribune volgt met een verlengpercentage van 30, gevolgd door de Zuidtribune met 29 procent. Het vak met daarin procentueel gezien de meeste verlengers, is K-1. Voor dat Bunnikside-vak is al 46 procent van de Seizoenkaarten verlengd.

Van alle steden en dorpen waarin FC Utrecht meer dan 100 Seizoenkaarthouders heeft, loopt Zeist qua verlengpercentage voorop. Van de FC Utrecht-Seizoenkaarthouders in die stad heeft al 36 procent verlengd. Woerden volgt met eveneens 36 procent, Maarssen maakt de top drie compleet met een verlengpercentage van 35.

Meer online verlengingen dan ooit
Wat bovendien opvalt na de eerste week van de Seizoenkaartcampagne voor 2020/2021, is dat het verlengpercentage hoger wordt naar mate de leeftijd van de supporters toeneemt. In de leeftijdsgroep 0 – 18 jaar is het verlengpercentage 24, in de categorie 19 – 39 jaar is dat 29, voor de groep 40 – 64 jaar geldt op dit moment een verlengpercentage van 32. De leeftijdsgroep 65+ overlegt het hoogste verlengpercentage: 33.

Supporters van FC Utrecht kiezen er meer dan tijdens voorgaande jaren voor hun Seizoenkaart online te verlengen. Van alle tot nu toe verlengde Seizoenkaarten werd 95 procent online besteld, tegenover dus 5 procent in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard.