Op veld 2 van de Volendamse FC trapte de Domstedelingen af om 14.30 uur. De fanatieke start leverde al in de 3e minuut een treffer op van Adam Tahaui na goed doorzetten van Nordin Bukala.

FC Utrecht controleerde de wedstrijd en gaf de Volendammers geen mogelijkheid in het spel te komen. Met veel strijd en energie werden ballen veroverd en counters geplaatst. Daardoor was de stand 0-3 na prachtige goals van Wessel Kooy en Nazjir Held.

Na rust duurde het 5 minuten voordat de Utrechtenaren het heft weer in handen namen. De thuisploeg was met 3 centrale verdedigers gaan spelen en dat was even wennen.

Met de backs wat lager en met wat meer geduld speelde FC Utrecht zich regelmatig door de Volendamse defensie heen. Uiteindelijk stopte de teller op 0-6 na goals van Jesse vd Haar, Wessel Kooy en Rayyan Koubini die een goede wedstrijd afsloot met een mooie goal.

Dat debutant Yaell Samson (O14) de nul hield was een prachtige bekroning voor een goede wedstrijd van zijn kant.

Al met al een puike teamprestatie van een fanatiek FC Utrecht.