Gelijkspel in extremis

18 oktober 2019

Jong FC Utrecht en De Graafschap delen de punten: 2-2.

Jong FC Utrecht speelde vandaag een Keuken Kampioen Divisie-duel met De Graafschap. Een doelpuntrijke slotfase zorgt ervoor dat de beide ploegen met een punt moeten leven: 2-2.

We zitten in de slotfase van de wedstrijd wanneer de aanwezige supporters zojuist zijn bijgekomen van, wat op dat moment lijkt, de winnende 2-1 van Jonas Arweiler. Met vijf minuten extra speeltijd is het volhouden tot het laatste fluitsignaal. Helaas mocht het niet zo zijn. Branco van den Boomen wordt in de dying seconds aan de rand van het zestienmetergebied aangespeeld en schuift de bal achter doelman Fabian de Keijzer: 2-2.

Arweiler
Dé man die zich vandaag twee keer op het scorebord zet. Na een half uur spelen stapt Eros Maddy op zijn brommer en sprint hij richting het zestienmetergebied van De Graafschap. De pijlsnelle aanvaller passeert Ted van de Pavert, maar wordt vervolgens neergehaald: Penalty! De Duitse spits meldt zich achter de bal en schiet ‘m vervolgens keurig in het midden.

De tweede treffer van Arweiler is het mooiste doelpunt van de avond. Twee minuten voor tijd wordt de bal naar de Duitse spits gespeeld, die zich op dat moment heeft gepositioneerd aan de rand van het zestienmetergebied. De 22-jarige aanvaller twijfelt geen moment en haalt verwoestend uit. Zijn schot eindigt stijf in de kruising. De 693 supporters staan op de banken: 2-1.

Gelijkmaker
De Domstedelingen gaan vanavond met een 1-0 tussenstand de kleedkamers in. Veel tijd om van die voorsprong in de tweede helft te genieten blijft uit. Tien minuten na de start van de tweede helft snijdt aanvaller Mohamed Hamdaoui naar binnen. De 26-jarige Amsterdammers schiet de bal vervolgens feilloos in de korte hoek.

Ongeslagen
Door dit gelijkspel behouden de Domstedelingen hun ongeslagen status. De beloftenploeg van FC Utrecht is momenteel zeven wedstrijden op rij ongeslagen en staat daardoor vijfde met 18 punten.

Bronzen Schild
Voorafgaand aan het duel met De Graafschap vond er een prijsuitreiking plaats. Trainer/coach René Hake is verkozen tot Beste Trainer van de Eerste Periode in de Keuken Kampioen Divisie. Hake kreeg deze prijs vanavond, samen met zijn zoon, in ontvangst van oud-trainer van FC Utrecht Erik ten Hag en technisch directeur van FC Twente Ted van Leeuwen.

Speelschema
Voor Jong FC Utrecht stonden er drie wedstrijden in een week tijd op het programma. Vandaag namen de Domstedelingen het op tegen De Graafschap. Aankomende maandag reizen de mannen van trainer/coach René Hake af naar de hoofdstad. Op die dag speelt Jong FC Utrecht een beloftenduel met Jong Ajax. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex De Toekomst. Over exact een week vindt er weer een thuiswedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch plaats. SC Cambuur is dan de tegenstander. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht – De Graafschap 2-2 (1-0)
32. Jonas Arweiler 1-0
55. Mohamed Hamdaoui 1-1
88. Jonas Arweiler 2-1
90+2. Branco van den Boomen 2-2

Gele kaarten: Rida El Barjiji (Jong FC Utrecht), Ted van de Pavert (De Graafschap), Mark Pabai (Jong FC Utrecht), Davy van den Berg (Jong FC Utrecht), Jordy Tutuarima (De Graafschap), Daryl van Mieghem (De Graafschap), Ralf Seuntjens (De Graafschap)