Pronk:'Complimenten aan het team'

03 december 2018

Trainer/coach Robin Pronk over het gelijkspel tegen FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht speelde vandaag tegen FC Den Bosch. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk kwam door een doelpunt van Sylla Sow op voorsprong. De treffer van Rauno Sappinen bracht de eindstand op het scorebord: 1-1. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

Complimenten aan het team”, begint trainer/coach Robin Pronk zijn nabeschouwing na afloop van het duel met FC Den Bosch. “Ik heb goede dingen gezien.” Jong FC Utrecht houdt een punt over aan het duel met de Bosschenaren en hadden volgens Pronk misschien wel meer verdienen. “We kregen goede mogelijkheden op de 2-0. Een mooie actie van Arweiler die Pattynama bereikt, die schiet hem tegen de paal. Dat was denk ik onze beste kans. Zonde, dat was halverwege de tweede helft eventueel de beslissing.”

FC Den Bosch ging vervolgens wat wijzigingen toepassen. “Zij maakten andere keuzes in speelwijze en brachten in de rust al twee wissels. Dat zegt ook wel iets dat wij dat afdwingen. Dat je huidige koploper dusdanig in de problemen brengt met een goede eerste helft van onze kant zodat zij genoodzaakt zijn om in de tweede helft die beslissingen te nemen. Dat hebben we goed verdedigd in fases met doelman De Keijzer die zijn debuut maakte en een jong centrum dat goed staat.”

Voor Pronk komt dit resultaat tegen FC Den Bosch niet als verrassing. “Dit hebben wij al meerdere keren laten zien. Maar dat is gewoon het gevolg in positieve zin van de ontwikkeling van spelers, de ontwikkeling van het team in volwassenheid en professionalisme. Dat is mooi om te zien en die lijn gaan we proberen door te zetten.”