Advocaat:'Eerste uur erg goed gespeeld'

16 december 2018

Hoofdtrainer Dick Advocaat blikt terug op de 2-3 zege van FC Utrecht in Friesland.

FC Utrecht pakte vanmiddag (zondag) drie punten. De Domstedelingen waren in het Abe Lenstra Stadion met 2-3 te sterk voor directe concurrent sc Heerenveen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de nababbel van Hoofdtrainer Dick Advocaat.

“We waren gewaarschuwd na vorige week”, doelde Advocaat op de 1-5 zege die sc Heerenveen een weekend eerder boekte in Tilburg op Willem II. “Voor ons is sc Heerenveen-uit altijd moeilijk. We hebben een reeks van drie zware wedstrijden: sc Heerenveen-uit, Feyenoord-uit en Ajax-thuis. Daarin was dit een cruciale wedstrijd voor ons. Dat hadden de spelers goed begrepen”, zei Advocaat in een goedgevulde persruimte in Heerenveen.

“We speelden tijdens de eerste zestig minuten van de wedstrijd heel goed. We kregen kans op kans, sc Heerenveen had er moeite mee”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechters. “Nadat sc Heerenveen terugkwam tot 1-3 en 2-3, mochten we blij zijn dat het uiteindelijk bij 2-3 bleef. De eerste 60, 65 minuten van de wedstrijd van vandaag waren onze beste minuten tot nu toe. Wat er daarna gebeurde, had natuurlijk niet mogen gebeuren. Al had dat ook te maken met het feit dat sc Heerenveen alle risico’s nam om terug te komen.”