Voor FC Utrecht begint morgen (donderdag) het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In de eerste ronde treffen de Domstedelingen Keuken Kampioen Divisie-ploeg MVV Maastricht. Hoofdtrainer Dick Advocaat kijkt uit naar het treffen met de Sterrendragers.

“De TOTO KNVB Beker is de kortste weg naar Europees voetbal”, aldus Advocaat. “Zo is het natuurlijk wél.”

Laat het maar zien
Maar óók is MVV Maastricht-thuis een wedstrijd van bewijsdrang. Van FC Utrecht, als collectief. En van de spelers, op individueel niveau. “Tegen Feyenoord speelden we te open”, zegt de oefenmeester over de eerste partij van FC Utrecht onder zijn leiding. “Spitsen die gaan dekken terwijl het middenveld terugzakt, bijvoorbeeld. De afstemming ten opzichte van elkaar, dat moet beter. Per training en per wedstrijd gaat dat beter. De spelers moeten aan mij laten zien dat ze voor een positie in aanmerking komen”, aldus Advocaat.

‘Het elftal moet het oppakken’
“Wij zijn in een bepaalde opbouw naar een vast elftal, al wordt een vast elftal natuurlijk nooit een vast elftal”, stelt de hoofdtrainer. “Spelers die tegen Feyenoord niet hun beste vorm hadden, zullen morgen tegen MVV meer moeten laten zien. Het gaat erom dat het elftal het oppakt. De wil was er tegen Feyenoord in elk geval wél.”

Zevental afwezig
Een zevental spelers is in de bekerpartij van donderdagavond in Stadion Galgenwaard in elk geval niet inzetbaar: Willem Janssen, Urby Emanuelson (allebei geschorst), Rico Strieder, Sander van de Streek, Simon Makienok, Oussama Tannane en Jean-Christophe Bahebeck (allen geblesseerd). “Tannane heeft klachten overgehouden aan Feyenoord-uit. Voor hem komt MVV-thuis te vroeg, net als voor Bahebeck. Hij zal er ook zondag tegen FC Groningen nog niet zijn, moet eerst wedstrijden gaan spelen”, aldus Advocaat. “De kans dat Van de Streek er zondag wél weer bij is, is groot. Ook Emanuelson keert dan weer terug vanuit zijn schorsing, net als Janssen.