FC Utrecht lanceert op maandag 5 maart het digitale lespakket ‘FC Utrecht leert’. Ter gelegenheid van de lancering van dat lespakket bezoeken spelers en medewerkers van de club die dag bovendien elf basisscholen in de provincie Utrecht.
 
Samen met hoofdsponsor Zorg van de Zaak zijn lessen over een gezonde leefstijl ontwikkeld. Met maatschappelijk partner a.s.r. heeft FC Utrecht zijn lessen gemaakt op het gebied van financiële educatie. De voorbije maanden hebben opnames plaatsgevonden voor de digitale lespakketten, waarin de spelers en trainers van FC Utrecht als rolmodel fungeren. De lessen zijn vanaf maandag 5 maart gratis te downloaden op www.fcutrechtleert.nl. 
 
“De keuze voor deze thema’s komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Veel kinderen komen niet toe aan de noodzakelijke beweging per dag en obesitas is dan ook een serieus probleem”, zegt Coördinator Maatschappelijk Nynke Bakker van FC Utrecht. Angeline van Dijk, algemeen directeur Zorg van de Zaak, beaamt deze kwestie: “Vanuit Zorg van de Zaak weten we vanuit de praktijk hoe moeilijk het is om als volwassene ongezond gedrag af te leren. Daarom dragen we graag bij aan dit initiatief om  het belang van een gezonde leefstijl al op jonge leeftijd onder de aandacht te brengen.”
 
Nynke Bakker: “Voor financiële educatie geldt hetzelfde. Ook leren veel kinderen onvoldoende hoe zij met geld om moeten gaan. Op latere leeftijd kan dit voor grote problemen zorgen, zoals schulden. FC Utrecht wil graag een stimulans zijn voor alle leerlingen om een goede basis te leggen voor de toekomst.”
 
Vorig jaar gaf FC Utrecht al gastlessen in basisschoolklassen. “Deze gastlessen werden vorig jaar zo goed ontvangen, dat wij hebben besloten hier een vervolg aan te geven, in de vorm van een digitaal lesprogramma”, legt Bakker uit. “Dit digitale lesprogramma biedt basisscholen de gelegenheid om leerlingen kennis te geven van deze specifieke thema’s. Deze lessen sluiten aan op de leerdoelen van groep 6 van de basisschool.”
 
Op maandag 5 maart bezoeken delegaties van FC Utrecht in elf gemeenten waarmee de club een samenwerking heeft één basisschool. Bij vijf basisscholen wordt een gastles Financiële Educatie gegeven, bij vijf andere scholen is Gezonde Leefstijl het thema van de dag. Één school krijgt beide lessen aangeboden. De gastdocenten zijn die dag de spelers en trainers van het eerste elftal van FC Utrecht en medewerkers van de betrokken partijen.