Ondanks vele kansen heeft Utrecht O17 de lijn van de laatste weken niet door kunnen trekken. Dat wil zeggen in de score dan, het niveau van het spel van de ploeg van Ruud Heus stijgt met de week. Maar deze keer kregen de Utrechters de rekening gepresenteerd van het missen van de kansen. Tegenstander ADO scoorde vlak voor tijd en stal de overwinning uit Zoudenbalch. Het doelpunt viel uit een stilstaande situatie en dat mogen de Utrechters zich toch wel aanrekenen, want dat gebeurt echt veel te vaak. De eerste helft was het Utrecht dat domineerde en de Hagenezen kwamen ook geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van keeper Wessel Speel. Er waren kansen genoeg, maar naast dat de afwerking van de ploeg te wensen overliet, was ook de pass in de eindfase slecht verzorgd, want dat had nog veel meer kansen opgeleverd.

Ook in de tweede helft was het Utrecht dan veelal het initiatief had. En ook nu waren er zat mogelijkheden om de score te openen. Amoros Nshimirimana kwam twee keer alleen voor ADO keeper Julian van Nes, maar zijn pogingen misten elke vorm van precisie. En uit de vele corners had ook de verdiende 1-0 kunnen vallen, maar toen Van Nes al gepasseerd was sprongen zijn medeverdedigers op de doellijn te hulp. Pas zo’n kwartier voor tijd wisselde de Haagse trainer aanvallend, en kwamen er ook kansen voor de tegenstander. Keeper Wessel Speel bracht toen redding, maar was kansloos toen uit een hoekschop spits Jair Blaaker door de Utrechtse verdediging uit het oog was verloren en deze ADO naar de onverdiende overwinning kopte. Gemende gevoelens dan ook bij trainer Ruud Heus na afloop: “Ik ben zeer tevreden over ons spel de eerste helft. Na rust zie je dat de ploeg zo graag wil winnen, dat het vaak te gehaast wordt, maar desondanks hadden we een aantal doelpunten moeten maken. Dat we weer eens niet goed staan te dekken bij een corner maakt me echt woedend. Maar goed, we zijn als ploeg op de goede weg en dat verzacht de pijn van deze nederlaag enigszins.”