In het verleden won NAC Breda weliswaar 16 keer in eigen huis van FC Utrecht, maar geen van die zeges werd geboekt in 1 van de 3 meest recente edities van NAC Breda - FC Utrecht.

Sterker nog: de laatste keer dat in Eredivisieverband de wedstrijd NAC Breda - FC Utrecht in het Rat Verlegh Stadion werd gespeeld, leverde dat een eclatante 1-5 overwinning op voor de Domstedelingen. Ruud Boymans (2 goals), Edouard Duplan, Rubio Rubin en Nacer Barazite scoorden die dag namens de Utrechters.

Het is 1 keer voorgekomen tot nu toe dat NAC Breda in 4 opeenvolgende thuisontmoetingen met FC Utrecht niet tot winst kwam. Dat was in de periode 1970 - 1973, toen FC Utrecht 4 keer won in Breda.

FC Utrecht is in de Eredivisie nu 7 wedstrijden ongeslagen. Samen met Feyenoord is de FC uit de Domstad de ploeg met de langstlopende reeks zonder nederlaag.

Er zijn 3 teams in Nederland die meer dan 50 Eredivisiegoals in Breda tegen NAC scoorden: Ajax, PSV en Feyenoord. FC Utrecht kan het vierde team worden dat die mijlpaal bereikt. De teller staat nu op 48 treffers.

FC Utrecht won dit kalenderjaar 20 Eredivisiewedstrijden. Dat is een clubrecord.

NAC Breda won 1 van de laatste 11 Eredivisiepartijen die het speelde. Dat was op eigen veld tegen Excelsior: 3-1.

FC Utrecht behaalde dit kalenderjaar in de Eredivisie 65 punten in 33 partijen. Dat is een clubrecord. Het vorige record dateert van 2001: 64 punten uit 35 wedstrijden.

Alleen de Traditionele Top Drie behaalde in 2017 meer punten dan FC Utrecht.

NAC Breda verloor dit seizoen 5 van de eerste 8 thuiswedstrijden in de Eredivisie. Dat overkwam de club eerder in de jaargangen 1957/1958 en 1958/1959. Nog nooit verloor NAC Breda 6 van de eerste 9 Eredivisiethuisduels in een seizoen.

FC Utrecht stond in elk van de laatste 7 Eredivisiepartijen die het speelde met 1-0 voor.

In de laatste 11 thuispartijen die NAC Breda in de Eredivisie speelde, incasseerde de ploeg steeds minimaal 1 doelpunt.

Dat NAC Breda nu in de Eredivisie speelt, is deels te danken aan Cyriel Dessers. Als spits van NAC Breda maakte de huidig FC Utrecht-aanvaller afgelopen seizoen in de Jupiler League 22 goals. Dessers lukte in de nacompetitie nog eens 7 treffers.

Doelman Nigel Bertrams van NAC Breda is geschorst voor het treffen met FC Utrecht. Rai Vloet, Giovanni Korte en Karol Mets staan op scherp. Aan Utrechtse zijde staat Sean Klaiber op scherp.