De vorige keer dat FC Utrecht op eigen veld tegen NAC Breda speelde, vielen de doelpunten als rijpe appelen. FC Utrecht maakte er die dag, in 2015, 3. NAC Breda, mede dankzij 2 treffers van Erik Falkenburg, scoorde er 4.

In 4 van de laatste 5 thuispartijen die FC Utrecht speelde in de Eredivisie tegen NAC Breda, scoorde de ploeg uit Utrecht minimaal 3 keer.

FC Utrecht-uit is 1 van de favoriete Eredivisie-uitaffiches van NAC Breda. De geel-zwarten wonnen 10 keer in de Domstad. Alleen tegen Willem II en NEC (allebei 11 stuks) scoorden de Bredanaars vaker een driepunter in uitwedstrijden.

Van de laatste 8 Eredivisiethuiswedstrijden die FC Utrecht speelde, won de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag er maar liefst 7.

NAC Breda verloor 4 van de laatste 5 uitwedstrijden die het speelde in de Eredivisie.

Alleen PSV en PEC Zwolle hebben dit seizoen op eigen veld minder verliespunten dan FC Utrecht.

NAC Breda verloor 6 van de 9 Eredivisiepartijen die het dit seizoen speelde. Alleen in seizoen 1980/1981 verloor NAC Breda vaker dan 6 keer tijdens de eerste 10 speeldagen van een jaargang.

Robbie Haemhouts mag rustig het zwarte beest van FC Utrecht worden genoemd. De Belg scoorde in de Eredivisie in totaal 9 keer, waarvan 4 maal tegen de FC uit de Domstad.

Trainer Stijn Vreven van NAC Breda speelde in het verleden 113 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht en won met de Domstedelingen de KNVB Beker in seizoen 2002/2003.

In de selectie van NAC Breda zijn nog 2 spelers te vinden die namens FC Utrecht uitkwamen in de Eredivisie: Gianluca Nijholt en Menno Koch.

FC Utrecht’s Cyriel Dessers diende vorig seizoen nog NAC Breda. Na de winterstop maakte Dessers 18 van de 41 doelpunten die de Bredanaars produceerden. In de allesbeslissende nacompetitie maakte Dessers 7 van de 9 NAC Breda-goals.