FC Utrecht heeft zich in de derde voorronde van de Europa League ontdaan van Lech Poznan. Tegen de zevenvoudig kampioen van Polen was in het INEA Stadion in Poznan een 2-2 voldoende voor het bereiken van de volgende ronde. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie.

In een even goedgevulde als grote perszaal in het INEA Stadion neemt trainer/coach Erik ten Hag met een goed gemoed plaats voor het sponsorbord. “We speelden vandaag tegen een heel goed team. Lech Poznan is een grote club, zevenvoudig kampioen van Polen, dat een groot voetballand is. Dan is het heel goed dat we hier, in deze fase van het seizoen, deze big performance neerzetten”, deelde de oefenmeester mede aan het uit voornamelijk Polen bestaande journaille.

“Het is absoluut verdiend dat wij degene zijn die de volgende ronde hebben bereikt. Er was maar één team dat aanspraak maakte op het bereiken van de volgende fase van het toernooi”, ging Ten Hag verder.

Ten Hag was bijzonder blij met de manier waarop zijn team speelde. “We deden het hier vanavond very, very, very good. We hebben ze overklast.”

De arbitrage nam diverse beslissingen die aanleiding gaven tot nabespreken. Er werd een geldige goal van FC Utrecht afgekeurd en beide door de Polen gemaakte treffers hadden vanwege buitenspel niet mogen worden toegekend; maar dat gebeurde wel. “Dat we ons hier staande hebben gehouden, is goed voor het team. Hier leren we van en kunnen we op voortborduren in de aanloop naar onze volgende wedstrijd; die van volgende week vrijdag tegen ADO Den Haag.”