Competitievoetbal aan de Krommedijk deze vrijdagavond. Daar, in Dordrecht, speelt het beloftenteam van FC Utrecht tegen het vlaggenschip van de plaatselijke FC. De aftrap in het Riwal Hoogwerkers Stadion is om 20.00 uur.

Je kunt het gerust een valse start noemen; die van Jong FC Utrecht in de Jupiler League van dit seizoen. De ploeg kwam afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard maar mondjesmaat tot kansen tegen FC Oss, dat ook niet heel veel mogelijkheden kreeg maar daar wel uiterst zuinig mee omsprong. Zo kon het dat de Brabanders met een 0-3 zege in de tas terug naar Oss reden.

Onderuit in Limburg
Ook bij FC Dordrecht hadden ze zich het begin van het nieuwe seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. De Schapenkoppen liepen in Sittard tegen Fortuna aan tegen een 5-1 nederlaag. Pas na een dik uur spelen, en bij een 3-0 achterstand, lukten de Zuid-Hollanders een doelpunt. Die treffer kwam veel te laat om Fortuna Sittard van de wijs te brengen.

Alles aan gelegen
Vanavond staan er in het Riwal Hoogwerkers Stadion dus twee teams tegenover elkaar die er alles aan zijn gelegen de onprettige nasmaak die de eerste speelronde opleverde weg te spoelen.

Volg het live!
De wedstrijd FC Dordrecht - Jong FC Utrecht begint om 20.00 uur. FC Utrecht doet van het duel verslag via Twitter en neemt je via Snapchat en Instagram Stories mee achter de Dordtse schermen. In het schakelprogramma van FOX Sports passeren vanavond ook zo nu en dan beelden van de wedstrijd de revue.