FC Utrecht speelde vanmiddag (zaterdag) met 1-1 gelijk tegen SV Meppen. De Duitse tegenstander liet er bepaald geen gras over groeien en bood het team van trainer/coach Erik ten Hag precies waarop de oefenmeester vooraf hoopte: uitstekende weerstand. FCUtrecht.nl sprak met Ten Hag over de testmatch.

“Wij zijn heel blij met deze wedstrijd”, vertelt Ten Hag aan de rand van het hoofdveld van Sportcomplex Zoudenbalch, terwijl tal van toeschouwers nog de kans grijpen met de spelers van FC Utrecht op de foto te gaan. “Deze partij bood ons precies waarop we hoopten en is een heel goede test gebleken.”

Tegenstander SV Meppen bepaalde het spel tijdens de eerste helft, waarin de Utrechters onder voortdurende druk stonden en zich geen moment in de partij konden knokken. “We brachten een team binnen de lijnen dat nog niet vaak met elkaar speelde. Wat je zag was dat het team en de spelers werden overvraagd in handelingssnelheid.”

Wat SV Meppen op de Utrechtse mat legde, zie je niet vaak. Tenminste, op de Hollandse velden. “Dit maak je in Nederland niet vaak mee. Al zou dat eigenlijk wel moeten”, aldus Ten Hag, die de tegenstander uit de 3. Bundesliga ondertussen een cooling down ziet afwerken. “In de tweede helft hebben we de knop omgezet en uit een ander vaatje getapt. Toen werd het een wedstrijd waarin we een aandeel hadden. Naarmate ons spelaandeel toenam, kwamen er ook beduidend meer kansen. Al kregen zij, dat moet ook gezegd, ook nog een goede mogelijkheid.”

“Er is nog veel werk aan de winkel”, constateert Ten Hag. “Wedstrijden zoals deze brengen onze spelers verder. Dit soort tegenstand maken onze jonge jongens niet vaak mee, ook niet in de Jupiler League. In de tweede helft, toen we meer vat op de tegenstander en de wedstrijd kregen, zag je de potentie van deze spelers. Die moeten we in de toekomst vanaf het begin van de partij laten zien.”