Troupée en Velanas in Oranje Onder 19-selectie

17 maart 2017
Nijhuis en Van der Velden stand-by voor EK-kwalificatietoernooi. 
Verdediger Giovanni Troupée en middenvelder Odysseus Velanas van FC Utrecht maken deel uit van de Oranje Onder 19-selectie die eind deze maand een EK-kwalificatietoernooi speelt. Doelman Thijmen Nijhuis en verdediger Junior van der Velden staan voor dat toernooi op de stand-bylijst van het team van keuzeheer Maarten Stekelenburg.

Oranje Onder 19 komt in de zogeheten Eliteronde in actie tegen Finland Onder 19 (23 maart, Assen, 16.00 uur), Oekraïne Onder 19 (25 maart, Harkema, 17.00 uur) en Griekenland Onder 19 (28 maart, Assen, 17.00 uur). De groepswinnaar plaatst zich voor het Europees Kampioenschap dat komende zomer wordt gehouden in Georgië.

UPDATE: Maandag 20 maart: Thijmen Nijhuis van FC Utrecht is als vervanger van Maarten Paes aan de Oranje Onder 19-selectie toegevoegd.

De selectie van Oranje Onder 19:
Mitchell van Bergen (Vitesse), Justin Bijlow (Feyenoord), Jurich Carolina (PSV), Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Justin Hoogma (Heracles Almelo), Ferdi Kadioglu (NEC), Rodney Kongolo (Manchester City, Engeland), Teun Koopmeiners (AZ), Justin Kluivert (Ajax), Maarten Paes (NEC), Joël Piroe (PSV), Kaj Sierhuis (Ajax), Giovanni Troupée (FC Utrecht), Odysseus Velanas (FC Utrecht), Owen Wijndal (AZ), Dani de Wit (Ajax), Deyovaisio Zeefuik (Ajax).