FCU O17 heeft de eerste driepunter in de kampioenspoule te pakken. In en tegen Groningen werd het 1-2 voor de ploeg van Ruud Heus, die daarmee uiterst tevreden was: “Dit is een prima stimulans voor de jongens, want je wilt natuurlijk altijd winnen. We zijn te vaak het slachtoffer geweest van onze eigen fouten, en ook nu leek het in de eerste helft mis te gaan na weer een persoonlijke fout. Maar gelukkig hebben we het de tweede helft prima hersteld. Compliment dus voor de mentale weerbaarheid van de groep.”

FCU startte goed in het hoge noorden en zette meteen en goed druk op de Groningse verdediging. Het veldspel in balbezit was ook van goed niveau zodat er goede aanvallen konden worden opgezet. Helaas was de eindpass steeds onvoldoende, zodat de ploeg niet tot scoren kon komen. FC Groningen wist zich na een kwartier spelen onder de Utrechtse druk uit te spelen en kon daardoor ook meerdere malen goed de aanval kiezen. Na een half uur spelen konden de Groningers zelfs op voorsprong komen, nadat Groningen spits Daniel van Kaam de bal zo maar van de Utrechtse verdediging op een presenteerblaadje kreeg aangespeeld. Deze wist daar wel raad mee, en schoof de bal langs de kansloze Fabian de Keijzer. De rust, die dus met een 1-0 stand aanbrak, greep trainer Ruud Heus aan om zijn spelers erop te wijzen dat het met name in de laatste fase beter moest.

En zo waar kon FCU daarna naast goede combinaties nu wel de eindpass beter verzorgen. Een kwartier na rust zorgde Cas Odenthal koppend voor de gelijkmaker. En doordat FCU daarna goed bleef combineren, was het wachten op de volgende treffer. Die viel dan ook 6 minuten later, FCU spits Amoros Nshimirimana was het eindstation en de verdiende voorsprong was daar. FCU bleef daarna zoeken naar een volgende goal, maar kwam niet meer tot scoren. Mede doordat Heus in de eindfase verdedigend wisselde, kwam Groningen niet meer tot mogelijkheden op de gelijkmaker en was de terechte overwinning na 80 minuten en 5 minuten blessuretijd binnen. Volgende week is het in grootse vorm stekende AZ O17 de tegenstander, maar met de steun van deze overwinning in de rug en de wetenschap dat de thuiswedstrijd slechts in een onnodige 0-1 nederlaag is geëindigd, moet een goed resultaat in Zaandam mogelijk zijn.

“29  1-0  Daniel van Kaam
“55  1-1  Cas Odenthal
“61  1-2  Amoros Nshimirimana

Opstelling FC Utrecht O17: Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Reda Akmum, Cas Odenthal, Tanay Uzan, Jay van Ooijen (“61 Karam El Ayoubi), Amoros Nshimirimana (“78 Andrew Kanters), Jayden Macnack (“78  Philip van Grinsven), Dino Janssen.