Ten Hag: 'Roda-uit voor positionering ontzettend belangrijk'

16 december 2016
Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de laatste wedstrijd van het kalenderjaar: Roda JC Kerkrade - FC Utrecht.
De laatste wedstrijd van het jaar 2016 staat voor de deur voor FC Utrecht. Morgen (zaterdag) neemt de ploeg het in Kerkrade op tegen Roda JC. Het duel met de Limburgers begint om 18.30 uur. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht in aanloop naar de partij.

Drie dagen nadat FC Utrecht op eigen veld met 2-0 van Heracles Almelo won, toonde de ploeg veer- én wilskracht in Zwolle. Daar werd een 1-0 achterstand bij rust weggepoetst tijdens de tweede helft, waarin de Utrechters de betere, frissere en fittere ploeg bleken: 1-2. “De manier waarop we die twee duels hebben aangenomen, is heel positief”, zegt Ten Hag in één van de skyboxen van Stadion Galgenwaard. “Zondag haalden we tegen Heracles een heel hoog niveau, al hadden we met de kansen beter moeten omgaan. Woensdag waren we tegen PEC Zwolle in de eindfase beduidend meer effectief. We bleven onverstoorbaar in Zwolle en dat was prima. We sleepten die wedstrijd uit het vuur”, aldus de oefenmeester. “Deze ploeg is mentaal én fysiek vrij sterk.”

Uitdaging
Dat die bekerwinst in Zwolle in minuut 90+3 tot stand kwam en dat er dus geen verlenging gespeeld werd, was bepaald niet vervelend voor de Utrechters. Morgen, drie dagen na de bekerclash in het MAC3Park Stadion, wacht immers alweer de volgende sportieve uitdaging. “Drie wedstrijden in zes dagen, dat is een uitdaging. Er wordt veel van de spelersgroep gevraagd, maar dat wisten we van tevoren”, stelt Ten Hag, die in Kerkrade op Robbin Ruiter, Edson Braafheid, Rico Strieder, Jeff Hardeveld en Kevin Conboy geen beroep kan doen vanwege blessures. Conboy heeft aan de bekerpot tegen PEC Zwolle een scheur in de peesplaat onder zijn voet overgehouden. De inzetbaarheid van Giovanni Troupée is bovendien onzeker.

‘Het nog één keer afroepen’
Dat alles doet niets veranderen aan de missie van de manschappen uit de Domstad: het kalenderjaar 2016 goed afsluiten. “Voor de positionering is deze wedstrijd ontzettend belangrijk”, onderstreept Ten Hag het belang van Roda JC Kerkrade-uit. “Aan het einde van de rit kunnen op de ranglijst de gevolgen van één wedstrijd immens zijn. We kunnen met niet één duel lichtzinnig omgaan. Het gaat erom dat we het morgen in Kerkrade nog één keer dit jaar kunnen afroepen. Alles moet de komende uren wijken voor het doel het jaar goed af te sluiten. We moeten ervoor zorgen dat we in een positie komen dat we finales kunnen gaan spelen.”