Gelijkopgaande strijd bij FC Utrecht O15

18 december 2016
Een gelijkspel was een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd.
FCU O15 trad op 17 december aan tegen Vitesse O15. Vitesse stond 6e en had 5 punten meer dan FCU. Winst zou aansluiting naar de top betekenen. Er stond dus een belangrijke wedstrijd op het programma.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Vitesse een goed team had. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin veel strijd werd geleverd van beide kanten. Er belandde vlak voor rust een vrije trap van Utrecht op de paal. Veel uitgespeelde kansen waren er voor beide teams niet.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde met veel strijd maar weinig echt kansen. Na 60 minuten zag de scheidsrechter een handsbal in de 16 meter van FCU en legde hij de bal op de stip. FCU  kreeg ook nog een rode kaart. De penalty werd benut en FCU kwam deze klap niet meer te boven. Dit zorgt dus voor duur puntverlies. Een gelijkspel was een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd.