FC Utrecht O19 sluit af met overwinning

18 december 2016
O19 net iets te sterk voor Vitesse O19.
Vandaag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, waarvoor FC Utrecht O19 naar het Arnhemse Papendal moest afreizen, waar tegen Vitesse O19 nog punten te behalen vielen. In de wedstrijdbespreking vooraf gaf trainer Robert Wijnands aan dat hij in de voorbije 12 wedstrijden goede, maar ook minder goede wedstrijden had gezien en dat het van belang was om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. En dat dat kon door de 3 punten mee te nemen naar Utrecht.
 
In de wedstrijd was FC Utrecht zoekende, en had wat moeite met het diep spelende Vitesse. Na 20 minuten was er ’n betere bezetting doordat de organisatie anders werd neergezet: een uitzakkende middenvelder in combinatie met dynamische buitenspelers waardoor de backs hoog door konden komen. Een dosis trainersjargon, maar iemand die een beetje kijk op het spelletje heeft, kan zich wel voorstellen wat dit met de veldbezetting doet.

In de 25e minuut een prima dieptepass op Nick Lim. Zijn voorzet werd door Nick Venema tegen ’n verdediger gewerkt waarna Virgil Smith de 0-1 kon binnen schieten. Dat was tevens de ruststand.

Slimmer en beter met de eindpass om gaan. En gebruik maken van de vele mogelijkheden in de omschakeling. Met die twee handvatten stuurde Wijnands zijn ploeg weer terug naar buiten. Maar hoe anders verliep het.

De 2e helft was nog geen minuut bezig of de 1-1 stond al op het scorebord. De nodige scherpte ontbrak daarbij achterin bij de Utrechters. Lang konden de Arnhemmers niet genieten van de gelijkmaker want in de 52e minuut haalde Nick Venema uit vanaf zo’n 25 meter. En met succes want de bal verdween in de linkerhoek. Daarmee bracht hij de stand op 1-2.
Maar wederom wist Vitesse in de 55e minuut te profiteren van onoplettendheid bij een Utrechtse ingooi en de 2-2 was ’n feit.  In de 60e minuut zette Rayan el Azrak Nick Venema met een steekpass alleen voor de keeper, die het schot kon keren. 

Met nog zo’n 20 minuten te spelen werden de ruimtes groter. Beide teams waren niet tevreden met een gelijkspel waardoor het spel op en neer golfde. Jordi Haneveld verrichtte in de 82e minuut een prima redding waarmee hij zijn ploeg in de wedstrijd hield. En 2 minuten later werd Rashaen de Windt neergelegd in ’t strafschopgebied. Nick Venema benutte de toegekende strafschop en zette daarmee de 2-3, tevens eindstand, op het bord. Ondanks dat Vitesse vol op de aanval ging kwam het niet verder dan een schot op de paal. 

FC Utrecht eindigt hierdoor als 7e in de competitie waardoor de ploeg na de winterstop uitkomt in de kampioenspoule van de Eredivisie voor O19 teams. Dat betekent wekelijks op het hoogste niveau van Nederland spelen om het kampioenschap. Daarnaast is in elk geval voor het seizoen 2017/2018 deelname aan de Eredivisie veilig gesteld.

Dit was de laatste wedstrijd van dit jaar en van deze seizoenshelft. Hartelijk dank voor uw support tot nu toe.

FC Utrecht O19 gaat de winterstop in en begint op donderdag 5 januari 2017 aan de voorbereiding van het 2e gedeelte van de jaargang 2016/2017. Spelers en technische staf wensen u Fijne Feestdagen en een goed uiteinde, maar vooral heel veel gezondheid in 2017.

Vitesse O19 - FC Utrecht O19 2-3
25. 0-1 Virgil Smith
46. 1-1 Vitesse
52. 1-2 Nick Venema
55. 2-2 Vitesse
84. 2-3 Nick Venema (pen)

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Nick Lim, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis (85. Dehninio Muringen), Rashaen de Windt,
Shayne Pattynama, Rayan el Azrak (94. Vinicius Loureiro), Nick Venema, Virgil Smith (85. Ronaldo Lima Duarte Lopes).