Ten Hag: 'We waren uitermate effectief'

15 mei 2016
Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt terug op de ruime zege op PEC Zwolle.

FC Utrecht was vanmiddag (zondag) PEC Zwolle met 5-2 de baas. In Stadion Galgenwaard plaatsten de Utrechters zich zodoende overtuigend voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.

“Over twee duels hebben we ontzettend volwassen gespeeld”, concludeerde oefenmeester Ten Hag in een goedgevulde persruimte in Stadion Galgenwaard. “En dat is opzienbarend, gezien het grote aantal jonge jongens in de ploeg. Het spelsysteem is uitstekend uitgevoerd vandaag. Dat was donderdag in Zwolle ook het geval.”

Uitermate effectief
Ten Hag roemde de prestatie van donderdag in Zwolle, die als opmaat gold voor de 5-2 thuiszege. “Alleen sloegen we dáár niet op het juiste moment toe, toen dat kon. Daar hebben we na de partij de spelers op aangesproken. We moeten niet alleen goed verdedigen in de eigen zestien, maar ook scherp zijn in de zestien van de tegenstander”, zei Ten Hag, om vervolgens tot zijn tevredenheid te concluderen: “Vandaag waren we uitermate effectief.”

‘Steekjes laten vallen’
“Defensief hebben we ook wel wat steekjes laten vallen”, zei Ten Hag. “Bij 3-0 viel de concentratie even weg. PEC Zwolle is een weerbare ploeg, geeft niet zomaar op. Dat we de 3-1 en de 4-2 moesten incasseren toen wij met elf man en PEC Zwolle met tien man op het veld stonden, is typerend. Dat mag niet gebeuren.”

Heel diep gaan
En, zo vervolgde Ten Hag: “Het moet beter, willen we Europees voetbal halen. We spelen nu tegen Heracles Almelo, een uitstekend geheel. Daar brandt het, Europees voetbal. Dat gevoel moeten wij hier ook afroepen. We zullen er deze week heel diep voor moeten gaan en moeten alles naar boven roepen om het doel te realiseren.”