Ten Hag: 'Honderd procent giftigheid moet er zijn'

13 mei 2016
Zondag is de return van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op het duel met PEC Zwolle.

FC Utrecht en PEC Zwolle staan zondag tegenover elkaar in Stadion Galgenwaard. De inzet van dat treffen: een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het heenduel in Zwolle eindigde gisteren (donderdag) in 0-0. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht vooruit op de return van zondagmiddag.

“We hebben een basis waarop we kunnen bouwen”, vat oefenmeester Ten Hag de 0-0 van gisteravond in Zwolle samen. “Zondag moeten we alles afroepen. We moeten bij de momenten waarop we kansen krijgen honderd procent giftigheid hebben. In Zwolle hebben we de nul gehouden. We hebben in Zwolle een uitstekende prestatie neergezet en goed verdedigd. We kregen ook grote kansen. Dat geeft geen garanties voor zondag.”

Goal maken
Drie keer troffen FC Utrecht en PEC Zwolle elkaar al dit seizoen. Telkens waren de onderlinge verschillen klein. “Het zal zondag op kleinigheden worden beslist”, stelt Ten Hag, die zijn ploeg bij fases het spel zag maken in Zwolle. “Zondag is het weer een heel andere wedstrijd. Gaan we het op dezelfde manier aanpakken als gisteravond, of kiezen we voor een andere aanpak? Zeker is dat wij een goal moeten maken om door te gaan naar de finale. Maar dat geldt ook voor PEC Zwolle.”

‘Alles okay’
In de jacht op een doelpunt kan Bart Ramselaar mogelijk van waarde zijn voor FC Utrecht. De Amersfoorter viel in Zwolle uit met een blessure. “Die is onderzocht: alles is okay. Er is niks kapot”, aldus Ten Hag, die er ook rekening mee houdt dat Ruben Ligeon kan worden ingezet zondag. “Of dat haalbaar is, moet nog blijken.”

Goede ontwikkeling
Op de backposities maakten Sofyan Amrabat (links) en Giovanni Troupée (rechts) in Zwolle een prima indruk. De jeugdproducten van FC Utrecht stonden hun mannetje. “Zij hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Je moet het elke wedstrijd afroepen.”