Ten Hag: 'Er kan iets ontstaan'

06 mei 2016
Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op het thuisduel met AZ.

FC Utrecht ontvangt AZ op de laatste speeldag van de competitie. In Stadion Galgenwaard is de vierde plaats op de ranglijst de inzet van het treffen tussen de Utrechters en de Alkmaarders. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht vooruit op de partij.

“De tik die we kregen tijdens de bekerfinale, lag als een deken over de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Vitesse. In de tweede helft draaiden we die partij om”, aldus Ten Hag over de 1-0 achterstand bij rust, die werd omgeturnd naar een 1-3 zege afgelopen weekend in Arnhem. “Toen kwam de ware aard van de ploeg boven. Tegen AZ hebben we twee helften nodig zoals die tweede helft in Arnhem”, schat de oefenmeester in.

Details maken het verschil op het hoogste niveau, heeft Ten Hag al vaker laten vallen. “Dat zal ook zondag zo zijn. Het publiek kan als een twaalfde man fungeren. Door een positieve houding aan te nemen, twee keer 45 minuten lang. Doen de supporters dat, dan kunnen zij de daarmee ploeg helpen”, stelt Ten Hag. “Dan kan er iets ontstaan, hier in Stadion Galgenwaard.”

FC Utrecht slaat dit seizoen vaker dan alle andere teams in de competitie toe in de slotfase. “Dat is geen garantie voor zondag. Maar het is wel een kunstje dat we al een aantal keer hebben geflikt dit seizoen”, aldus Ten Hag. “Die wetenschap zal de ploeg sterken: ‘We kunnen het, we hebben het in ons’. We zijn dit seizoen op de goede weg en willen afsluiten met iets tastbaars. Daar is alles op geënt. Daar gaan we zondag vol voor.”