Rosheuvel: 'We hebben een dubbelslag geslagen'

09 mei 2016
Bij aanvoerder Darren Rosheuvel van Jong FC Utrecht vechten trots en blijdschap om voorrang.

Onder aanvoering van de 21-jarige Darren Rosheuvel sleepte Jong FC Utrecht vanavond (maandag) de titel in de Beloftencompetitie in de wacht. De Utrechtse talenten speelden met 1-1 gelijk tegen Jong FC Volendam en promoveren naar de Jupiler League. Een dikverdiende beloning voor een jaar van hard werken, zo vertelde Rosheuvel aan FCUtrecht.nl.

“Een jaar geleden stond ik hier ook in de catacomben van Stadion Galgenwaard. Toen waren we kampioen geworden van Divisie B. Dit kampioenschap voelt heel anders, als veel méér. Dit is het echie”, typeerde verdediger Rosheuvel de titel die hij en z’n ploegmakkers pakten.

Dubbelslag
Groot verschil met vorig jaar: aan de titel kleven nu grote sportieve consequenties. En dan wel die van het prettige soort. Namelijk: promotie naar de Jupiler League. “Dat we dit hebben bereikt, is prachtig voor de club. Een dubbelslag”, aldus Rosheuvel. “Na de winterstop hebben we een geweldige reeks neergezet. Zeker de laatste vijf, zes wedstrijden ging het uitstekend.”

'Geweldige inhaalrace'
“Halverwege het seizoen waren we nog niet met de titel bezig”, ging Rosheuvel verder. “De afstand met de ploegen bovenin was daar nog te groot voor. Maar we hebben een geweldige inhaalrace neergezet. Wat het verschil maakte? Ondanks de wisselingen – we speelden lang niet altijd in dezelfde samenstelling – zat er een duidelijke lijn in onze ploeg. Onze trainer (Robin Pronk, red.) had het goed voor elkaar.”

Hard werken loont
Hard werken loont, aldus Rosheuvel. “Onze spelersgroep is jong. Met m’n 21 jaar ben ik geloof ik de oudste. We werken allemaal hard en zijn leergierig. Als je als collectief hard werkt, komt de individuele klasse uiteindelijk boven. Daarvan ben ik overtuigd en dat heb je dit seizoen ook gezien.”