Pronk: 'Een uitstekende prestatie'

02 mei 2016
Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht roemt ploeg na knappe zege in beloftentopper.

Jong FC Utrecht versloeg vanavond Jong AZ in Alkmaar met 0-2 en is dankzij die overwinning de nieuwe koploper van de Beloftencompetitie. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de partij met trainer/coach Robin Pronk van het Utrechtse talententeam.

“We hebben een fantastische prestatie neergezet vanavond”, aldus Pronk. “Een overwinning, drie punten. Maar nog geen prijs. We moeten niet te vroeg juichen. Je weet wat er komt: Jong FC Volendam-thuis. Minimaal een punt, dan ben je er.” ‘Er’ is in dit geval: kampioen van de Beloftencompetitie, en dus promotie naar de Jupiler League. Het zou een unieke prestatie zijn.

Jong AZ is de enige nog overgebleven concurrent van Jong FC Utrecht in de Beloftencompetitie. “We hebben allebei een sterk team staan. Wat dat betreft is het terecht dat deze twee ploegen bovenaan staan”, zei Pronk. “Dat het loodzwaar zou worden vanavond, dat wisten we. De 0-2 was belangrijk, de 0-3 had al vroeg beslissend kunnen zijn. Die bleef uit, Jong AZ nam alle risico op jacht naar de aansluitingstreffer”, analyseerde Pronk.

“Een beter podium dan dit konden we ons niet wensen”, zei Pronk over de entourage in het AFAS Stadion. Enkele duizenden mensen zaten op de tribune. Op het veld ging het op het scherp van de snede. “Dit is niet na te bootsen in trainingen. Dit is presteren op topniveau. Winnen. En dat hebben we gedaan. Een uitstekende prestatie.”