Nederlaag voor FC Utrecht O17 tegen Feyenoord O17

01 mei 2016
Een prima wedstrijd van O17 in het eerste uur. Na weer een vreemde arbitrale dwaling was het pleit snel beslecht.

FC Utrecht O17 heeft een teleurstellende tweede seizoenshelft, waarin het met veel wisselingen te maken kreeg, en waarin het geen potten heeft kunnen breken in de kampioenscompetitie, afgesloten met een 4-0 nederlaag in Rotterdam tegen Feyenoord. Na twee doordeweekse wedstrijden tegen PSV en Vitesse, waarin werd verloren, heeft het team van trainer Ruud Heus er alles aan gedaan om het Feyenoord, dat nog kampioen kon worden, lastig te maken. Een uur lang speelden de Utrechters ook een prima partij. FCU speelde compact, gaf weinig kansen weg en deed aanvallend ook van zich spreken. De 0-0 bij rust was dan ook een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Na ruim een kwartier in de tweede helft gaf de arbiter van dienst Feyenoord een strafschop cadeau, toen FCU verdediger Cas Odenthal bij een Rotterdamse counter door het zeer slechte veld een bal verkeerd raakte en de Feyenoord spits zich gemakkelijk liet vallen. Op de één of andere manier knapte er daarna iets bij de Utrechters, die de laatste wedstrijden toch al niet gelukkig waren met de scheidsrechterlijke beslissingen, maar dat krijg je waarschijnlijk vanzelf als je niet in de goede hoek zit. Binnen zeven minuten na de door Feyenoord spits Dylan Vente benutte strafschop strafte Feyenoord bij hoekschoppen Utrechtse dekkingsfouten af en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk was dat voor Feyenoord niet voldoende voor de titel, omdat concurrent PSV met minimaal verschil van FC Volendam won en zich daarmee de opvolger kon noemen van de Utrechters, die zich vorig jaar tot landskampioen mochten kronen.

Gemengde gevoelens bij trainer Ruud Heus, die het seizoen als volgt samenvatte: “We zijn het seizoen uitstekend begonnen, we wonnen de Supercup (voor het eerst in de Utrechtse geschiedenis, red.), en plaatsten ons vervolgens voor de kampioenscompetitie. Ook die kampioenspoule startten we na de winterstop goed, we speelden gelijk tegen AZ en wonnen in Eindhoven van PSV. Daarna kwam de klad erin. Topscorer Nick Venema ging naar O19 en we scoorden daarna nog maar heel moeilijk. Ook kregen we te maken met veel blessures, waardoor we steeds in een andere samenstelling moesten spelen. Ondanks dat hebben we nog goede wedstrijden afgeleverd, zoals beide keren tegen Vitesse en FC Volendam. Die wedstrijden hadden we moeten winnen, waren ook de bovenliggende partij, maar als je niet scoort dan bepalen verdedigende foutjes dat je die potjes, weliswaar onverdiend, verliest of gelijk speelt. Ik ben blij dat de groep zich iedere week kon meten met de beste O17 teams van Nederland, want dat is natuurlijk heel leerzaam. Ik heb ook kunnen zien dat de O16 spelers die we hebben doorgeschoven gedurende het seizoen en anderen die als de noodzaak daar was, moesten invallen, zich prima aan het niveau konden aanpassen. Ik zie het volgend seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet.”

 Namens spelers en staf wensen we iedereen een fijne welverdiende vakantie toe en treffen u volgend seizoen weer graag langs de lijn.

 Scoreverloop:
“56  1-0  Dylan Vente (strafschop)

“59  2-0  Dylan Vente

“63  3-0  Lutsharel Geertruida

“70  4-0  Tahith Chong

 Opstelling FC Utrecht O17: Menno Vink, Mark Pabai, Cas Odenthal, Nadir Achahbar (“64  Ali Turksoy), Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis, Mounir Mounji, Stijn Schilder, Mohamed Mallahi, Dereck Darkwa (“74 Tom Rutten), Stijn Meijer (“58  Abdelmalik Hemmet).