Kleine nederlaag FC Utrecht O19

01 mei 2016
O19 heeft het titelkandidaat PSV O19 niet makkelijk gemaakt. "We zijn strijdend ten onder gegaan. Verliezen is nooit leuk, maar de manier waarop maakt wel degelijk verschil".
De voorlaatste competitiewedstrijd in de kampioenspoule wist FC Utrecht O19 niet winnend af te sluiten. In Eindhoven liep de ploeg tegen een 2-1 nederlaag aan. PSV O19, nog steeds in de race voor het kampioenschap, trok aan het langste eind. AZ O19, naast Ajax O19 de 3e titelkandidaat, gaf in de slotfase tegen de Amsterdammers een 2-3 voorsprong binnen een paar minuten weg. Daarmee is de kans op de titel voor de Alkmaarders zo goed als helemaal geslonken.

Vandaag nam PSV al in de 5e minuut een voorsprong. Het was de eerste keer dat de Eindhovenaren voor doelman Jordi Haneveld opdoken en het was meteen raak. Aanvoerder Maarten Peijnenburg haalde van dichtbij de trekker over. Dat was al vroeg in de wedstrijd een tegenvaller voor de gasten. Maar de ploeg van trainer Robert Wijnands herpakte zich prima. Het toonde geen ontzag voor PSV en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dat betaalde zich al in de 15e minuut uit. Nick Venema profiteerde volop van een slippertje in de Eindhovense verdediging. Hij stoomde op naar het doel van Yanick van Osch, maar kwam daarbij niet goed uit. Hij behield echter het overzicht en legde de bal panklaar voor Mitchell van Rooijen. Hij maakte het beheerst af. Daar had PSV duidelijk even niet van terug, maar die ploeg herpakte zich en kwam na ongeveer een half uur spelen heel gevaarlijk door. Het was weer een spelhervatting waarmee de gastheren dicht bij hun 2e goal kwamen, maar een prima katachtige reactie van doelman Haneveld voorkwam erger. Ook in 2e instantie ranselde hij de bal bekwaam uit zijn doel, daarmee zijn ploeg in de wedstrijd houdend. Zo tegen het einde van de eerste helft was de voorlopige balans, dat PSV het veldoverwicht had maar dat niet in doelpunten tot uitdrukking had weten te brengen. De Utrechters daarentegen speelden naar hun vermogen, konden bij vlagen PSV overvleugelen maar liepen in de laatste fase teveel achteruit. En dat was nu net niet de bedoeling.

Kort na de start van de 2e helft viel de 2e Eindhovense goal enigszins uit de lucht. Buitenspeler Matthias Verreth trok vanaf de linkervleugel met de bal aan de voet naar binnen en schoot onverwacht en vanaf ruim 25 meter iets tegendraads in de korte hoek, daarmee doelman Haneveld (die juist op dat moment in tegengestelde richting in beweging was) het nakijken gevend. Naarmate het 2e bedrijf verder verliep vloeiden de krachten weg en waren de Utrechters niet meer bij machte om het PSV echt lastig te maken. Ondanks de aanvallende wissels van trainer Wijnands in de laatste 10 minuten kwam zijn ploeg niet meer gevaarlijk door, op een paar mogelijkheden na. "We zijn strijdend ten onder gegaan. Verliezen is nooit leuk, maar de manier waarop maakt wel degelijk verschil. Zag ik vorige week een slappe hap aan het werk, vandaag kan ik tevreden zijn met het vertoonde spel en de getoonde inzet. De 1e helft zijn we goed doorgekomen en in de 2e helft hebben we nauwelijks iets weggegeven, ook niet bij de 2e goal voor PSV. Voor de invallers van FC Utrecht O17 die komend seizoen deel uit maken van de selectie van O19 was dit alvast een voorproefje van wat hen te wachten staat."

Volgende week speelt de ploeg zijn laatste wedstrijd. Op Sportcomplex Zoudenbalch ontvangt het Vitesse O19. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

PSV O19 - FC Utrecht O19 2-1
05. 1-0 Maarten Peijnenburg
15. 1-1 Mitchell van Rooijen
53. 2-1 Matthias Verreth

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Nick Lim, Guido Janssen, Junior van der Velden, Tim Brinkman (82. Jesse van Baal), Tijn Wicherink, Mitchell van Rooijen (46. Khalid Khajouli), Shayne Pattynama, Nick Venema, Odysseus Velanas, Virgil Smith (22. Rashaen de Windt).