Jan-Willem Tesselaar naar FC Utrecht

17 mei 2016
Aanvaller komt over van AZ en wordt aan selectie Jong FC Utrecht toegevoegd.

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Jan-Willem Tesselaar. De 18-jarige aanvaller komt over van AZ, heeft voor twee seizoenen plus een optie op een derde jaargang bij FC Utrecht getekend en sluit aan bij de beloftenploeg van de Domstedelingen.

Tesselaar maakte in 2012 de overstap van AFC’34 naar AZ, waarvoor hij afgelopen seizoen in zowel de A-junioren als de beloftenploeg uitkwam. Tevens is hij meerdere keren geselecteerd geweest voor nationale jeugdselecties.

“Jan-Willem is een speler met specifieke kwaliteiten”, zegt Technisch Manager Erik ten Hag over de aanwinst van FC Utrecht. “Hij heeft snelheid en diepgang in zijn spel en beschikt over scorend vermogen. Bij Jong FC Utrecht krijgt hij de gelegenheid zich verder te ontwikkelen in de Jupiler League; een competitie waarin Jan-Willem de weerstand krijgt die zijn ontwikkelingsproces ten goede komt.”

Foto's: AZ Media