FC Utrecht O19 eindigt met nederlaag

08 mei 2016
Matige afsluiting van het seizoen door FC Utrecht O19.
De analyse van trainer Robert Wijnands, na afloop van de verloren wedstrijd tegen Vitesse O19, op een schaal van 1 tot 10 afmetend, komt de ploeg vandaag niet verder dan een magere 5. En dat is een onvoldoende. Er was vandaag veel aan gelegen om de punten in huis te houden, omdat het zou betekenen dat de 4e plek in de eindrangschikking daarmee werd veiliggesteld. Maar daar is het dus niet van gekomen. Nu moet er genoegen genomen worden met een 6e plek. En daarmee zien we teams passeren tegen wie eerder in de kampioenspoule een prima prestatie werd neergezet. Oók tegen de Arnhemmers. Maar vandaag had de thuisploeg het niet. Het was te plichtmatig, verdedigend te weinig duelkracht en aanvallend onmachtig.

Op één moment van Nick Venema (verder weinig van gezien) na. Vlak voor rust wist hij zijn directe tegenstander met handen en voeten de baas te worden en kon hij beheerst onder doelman Brummel door, de lange hoek vinden. Dat was het dan qua wapenfeiten. Er waren nog een paar momenten in de 2e helft die er toe deden (kopbal op de paal en een hakbal waar niemand raad mee wist in de slotfase), en daarmee was de Utrechtse koek op. Vitesse wist de partij in iets minder dan een kwartier naar zich toe te trekken. Nadat eerst Lars ten Teije in de 61e minuut doelman Haneveld wist te verschalken en zo de gelijkmaker liet aantekenen, was het daarna Jovi Munter die dat kunstje herhaalde. En met nog een kwartier te gaan schoot invaller Giovanni Scharrenberg de wedstrijd definitief in het slot.

Dit seizoen zit er voor FC Utrecht O19 op. Volgend seizoen is de ploeg weer actief op het hoogste niveau van Nederland. Er resteert nu nog een internationaal toernooi in Ostrach (Duitsland) om de Yokohama Cup, in het komende Pinksterweekeinde. Zij die dat willen mee beleven zijn natuurlijk van harte welkom.

Voor hen die dat thuis op internet willen volgen: www.pfingstturnier.com. Of op facebook: /https://www.facebook.com/pfingstturnier/.

Rest ons iedereen die FC Utrecht O19 het afgelopen seizoen heeft gesteund daarvoor hartelijk te bedanken. Wij wensen u een fijne vakantie en zien u graag gezond en wel terug bij de start van de jaargang 2016/2017.

FC Utrecht O19 - Vitesse O19 1-3
43. 1-0 Nick Venema
61. 1-1 Lars ten Teije
63. 1-2 Jovi Munter
75. 1-3 Giovanni Scharrenberg

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Nick Lim, Guido Janssen, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci, Tijn Wicherink (Khalid Khajouli), Mitchell van Rooijen (Mohamed Mallahi), Shayne Pattynama (72. Jesse van Baal), Nick Venema, Odysseus Velanas, Virgil Smith.