Over de wedstrijd kan ik kort zijn: de ploeg die de meeste kansen creëerde heeft vandaag gewonnen en dat waren wij. Het was vandaag van beide zijden niet echt sprankelend, maar ik ben blij met de 3 punten." Dat was kort en bondig de analyse van de wedstrijd tegen Feijenoord O19 door trainer Robert Wijnands. En gelijk had hij. Want er was weinig tot niets vermeldenswaardig over de 1e helft. Behalve natuurlijk de 2 levensgrote kansen voor de thuisploeg. In de 20e minuut kwam Mitchell van Rooijen wat beenlengte te kort om de bal binnen te werken (de bal ging voorlangs). En op slag van rust was Junior van der Velden heel erg dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal belandde tegen de lat en de rebound werd van de lijn gehaald. Daar tussen in zat het moment van Nick Venema. In de 40e minuut rommelde hij zich door de Rotterdamse verdediging. Het was niet echt mooi, maar wel uiterst effectief wat hij deed. Pas na 3 keer doorzetten wist hij de bal vrij te spelen en liet hij doelman Bijlow kansloos. Feijenoord was niet bij machte om het doelman Thijmen Nijhuis lastig te maken. En als dat al dreigde te gebeuren zorgde de prima organisatie er voor dat de thuisploeg het achterin droog hield. De rust was een welkome onderbreking van de matte partij. De beleving kon wel een paar streepjes beter, was een van de opmerkingen voor de thuisploeg.

Maar ook in het 2e bedrijf kwam de thuisploeg niet op gang. Wat daar bij ook niet hielp was de gedwongen pauze in de 64e minuut. De wedstrijd werd ruim een half uur noodgedwongen stilgelegd door een blessure bij assistent-scheidsrechter Stefan van Krimpen. Een zweepslag noopte hem tot voortijdige opgave. Gelukkig bevond zich onder het publiek een officiële assistent-scheidsrechter, de heer Cees van der Poll. Hij maakte de 90 minuten uiterst vakkundig vol. Maar noch de thuisploeg, noch de gasten waren na de hervatting in staat om hun stempel voldoende op de wedstrijd drukken. De ruststand werd daardoor tevens de eindstand. "Ik vond dat wij de 2e helft goed georganiseerd hebben gespeeld. Feijenoord wist zich daar niet echt raad mee en speelde veelvuldig de lange bal. Wij waren daarentegen in balbezit te slordig, met name in de laatste fase. Het maken van de juiste keuze op het juiste moment is zo belangrijk. Maar goed, een verdiende overwinning voor de ploeg die er uiteindelijk het meest aanspraak op mocht maken", zo sloot Robert Wijnands de nababbel af.

FC Utrecht O19  Feijenoord O19 1-0
40.  1-0 Nick Venema

FC Utrecht O19
Thijmen Nijhuis, Enrique Emerencia, Nick Lim, Junior van der Velden, Tim Brinkman, Louk Dekkers, Mitchell van Rooijen (60. Nick Hak), Shayne Pattynama, Nick Venema, Odysseus Velanas, Virgil Smith.