De opties in de aflopende contracten van Gyrano Kerk, Hamza Boukhari, Menno Heus en Ali Ulusoy zijn door FC Utrecht gelicht. Dat houdt in dat het viertal ook komend seizoen onder contract staat bij de Eredivisionist uit de Domstad.

In de collectieve arbeidsovereenkomsten van betaald voetballers is opgenomen dat verlengde arbeidscontracten voor bepaalde tijd die aflopen, vóór 1 april formeel opgezegd moeten worden, om te voorkomen dat een contract onder dezelfde voorwaarden automatisch met een jaar verlengd wordt. Tevens dienen in deze tijd opties te worden gelicht.

Het contract van Mark van der Maarel, wiens verbintenis na deze jaargang afloopt, is door FC Utrecht niet opgezegd. De opties in de contracten van Chris Kum, Filip Bednarek en Jeff Hardeveld worden in dit stadium niet gelicht. Met deze spelers blijft FC Utrecht in gesprek.

Formeel opgezegd zijn door FC Utrecht de aflopende verbintenissen van Yannick Cortie, Mark Diemers en Gévero Markiet. De aflopende overeenkomsten van de Jong FC Utrecht-voetballers Nassir El Aissati, Erwin de Groot en Sinan Keskin zijn eveneens formeel opgezegd. Dat geldt ook voor de contracten van de FC Utrecht O19-spelers Anthony Berenstein en Guido Janssen.