FC Utrecht O14 op bezoek in Riga

01 maart 2016
Een fantastische reis voor O14 naar Riga (Letland) met prima resultaten. Een eerste plaats was het gevolg.
Vrijdag 26 februari

Pfff, wat was het donker om 5.45 uur in Riga. Het zou niet meevallen voor iedereen. Had iedereen wel voldoende nachtrust gehad? We zouden het gaan merken verder op de dag. Vanmorgen werden we met een hard gebons op de deur uit onze diepe, belangrijke slaap gewekt. Moeizaam liepen we naar de deur om aan te geven dat we op tijd zouden zijn voor het ontbijt. Sommige jongens gingen douchen, andere gingen al omkleden en de rest maakte zich op zijn eigen manier klaar voor de eerste wedstrijddag. Na het ontbijt gingen we direct al naar de sporthal om ons voor te bereiden op de eerste wedstrijd.

We gingen ons omkleden om het veld op te gaan en warm te lopen, terwijl de trainers ons de tactiek uitlegden. Het verhaal was duidelijk. Na een goede warming up waren we 100% klaar om de tegenstander goed aan te pakken. De tweede helft was ook lastig, maar door een goed uitgespeelde goal maakte we toch de 1-0. Na de goal ging het beter lopen en maakten we snel daarna de beslissende goal: eindstand 2-0.

De wedstrijden waren zwaar, dus als je last had kon fysio Lies je verzorgen. Door middel van massages had iedereen de stijfheid uit zijn lichaam weten te krijgen (Nog bedankt Lies!). Tussendoor hadden we veel rust. Dat was belangrijk omdat we een druk wedstrijdschema hadden. Bij de rustmomenten deed iedereen zijn eigen ding: de een speelde met kaarten en de ander luisterde naar muziek of keek TV. Om 7 uur kon iedereen aansluiten bij het diner. Iedereen was moe van de lange dag en deed rustig aan met eten. Iedereen praatte met elkaar en was aan het nagenieten van de tweede dag in Riga.
Nog 3 te gaan.....

(door de ogen van Mon)

Ja, nog 3 dagen te gaan. Gelukkig wel, want het was veel te leuk om nu al weer terug te moeten. Twee wedstrijden die echt de moeite waard waren. Wat werd er lekker fris en fanatiek gespeeld. Daarna kon je steeds aanschuiven in de Letse keuken, die echt de moeite waard was, al dachten sommige spelers daar natuurlijk anders over. Maar goed, de eerste wedstrijddag was gedaan, dus nu stortten we ons op het avondprogramma. Het restaurant werd ons ter beschikking gesteld en wat daar gebeurde en aan het licht kwam is hieronder te lezen.

We waren klaar met eten en iedereen mocht naar zijn kamer om zich op te frissen. Daarna hadden we een quiz over FC Utrecht met 50 vragen, waarbij er groepjes werden gemaakt. Er waren leuke prijzen te winnen. Het duurde best lang maar na 25 vragen hadden we een pauze en kregen we een drankje. Uiteindelijk was er maar 1 punt verschil tussen de eerste en de tweede plaats. De staf won en alle spelers baalden ervan dat dat gebeurde.

Er zaten ook vragen in over Trainer Rudy's voetbalcarrière. Er zaten vragen bij zoals hoeveel rode kaarten hij gekregen had in zijn voetbalcarrière. Iedereen dacht dat trainer Rudy veel rode kaarten had gekregen, omdat we dachten dat hij niet tegen z'n verlies kon. Maar later bleek het dat hij maar 1 rode kaart had ontvangen in z'n hele voetbalcarrière. Iedereen was verbaasd, maar toch was het een leuke avond. Uiteindelijk was iedereen moe en ging naar z'n kamer.  Rond 11 uur waren de lichten uit. Bijna iedereen was moe na een lange dag en ging slapen.

(door de ogen van Oczan en Oussama)

Zo werd het al snel rustig in de kamers en had iedereen al snel door in welke kamer en welk bed hij moest zijn. Bij sommige spelers was het wat moeilijk om in bed te komen. Eerst moest er over wat schoeisel, stapels kleding en enig snoepgoed gestapt worden. Na de wedstrijd gingen we lunchen in het hotel. Er stond weer een lekkere maaltijd op ons te wachtten waardoor wij ons weer konden opfrissen voor de volgende wedstrijd die zou volgen om 5 uur. Na de lunch kregen we wat rust en de gelegenheid om door Lies behandeld te worden. De tweede wedstrijd van vandaag was weer een wedstrijd waarin we nonchalant speelden. We hadden geen goed resultaat neergezet, vanwege slordigheid en nonchalance. Na de wedstrijd wees de trainer ons er op aan dat het echt beter moest, want we speelden tegen een zwakke tegenstander, waarbij een 2-0 winst echt te weinig was. Na de wedstrijd kregen we wat tijd om ons op te frissen voor het eten.

(door de ogen van Julian)

Het eten was weer voortreffelijk. Keus voor iedereen. Aan de borden van de spelers was dit echter niet bij iedereen te zien. Je zou denken dat na twee wedstrijden op een dag er wel wat verbrand zou zijn. Aan het begin van de avond nog een stevige wandeling (Riga by night) door een ervaren gids. Mooie verlichting, prachtige gebouwen en de oooh's en aaah's waren dan ook hoorbaar tijdens de tintelfrisse avond. Na de wandeling nog even chillen op de kamers en daarna om 11.00 uur stilte. Of hoorden we daar nog wat? Na een korte klopactie ("opsporing verzocht") kon iedereen in zijn eigen bed zijn rust pakken.

Zondag 28 februari

Vandaag was het de laatste speeldag van het toernooi. Dit betekende dat er binnenkort een einde zou komen aan onze geweldige trip naar Letland. De laatste wedstrijd dus, maar hoe zou die verlopen?
De trainer was niet echt tevreden over de laatste 2 wedstrijden. Er was iets recht te zetten. Kon O14 dat opbrengen na 4 wedstrijden, zware nachten en een aangepast dieet?

(door de ogen van Ole)

Vandaag konden we lekker uitslapen, want de wedstrijd begon pas om 12 uur. We hadden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Dit mocht geen probleem zijn. We ontbeten om 10 uur, het was erg lekker. Daarna gingen we ons klaarmaken voor de wedstrijd. Om kwart voor 11 gingen we naar de hal en nadat we ons hadden omgekleed, begonnen we aan de warming up. We begonnen de wedstrijd erg goed en kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Uiteindelijk hadden we met 9-0 gewonnen en daarmee ook het toernooi. We kregen de beker uitgedeeld en alle spelers kregen een medaille. Twee van onze spelers kregen een individuele prijs: Thomas als beste striker en Appie als beste verdediger.

In de middag mocht je met je ouders in de stad wat leuks gaan doen. We sloten de dag af met een heerlijke pizza in een restaurant in Riga.

(door de ogen Ole)

Zo werd de reis naar Riga gezellig afgesloten met spelers en meegereisde ouders. Geweldig dat er supporters meegereisd waren. Dat gaf altijd wat extra's. Dank daarvoor!

In het hotel de laatste bespreking/afsluiting. Mon bedankte namens de spelersgroep de staf. De trainer bedankte iedereen en gaf aan hoe de dinsdag eruit zou gaan zien qua training. Ook werd er nog even aangegeven hoe laat de eerste groep mocht opstaan (4.30 uur), omdat zij een eerdere vlucht hadden. De andere groep mocht om 10.00 uur ontbijten en zou in de middag vliegen. Ook nog even aandacht voor school. Er werd van de spelers verwacht dat ze de school zou aangeven wat ze maandag gemist hadden en dat ze dinsdag allemaal weer op tijd op school aanwezig zouden zijn.