De FC Utrecht-talenten Dereck Darkwa, Mohamed Mallahi, Nick Venema en Menno Vink hebben de toernooien waaraan zij deelnamen met respectievelijk Oranje Onder 16 (Darkwa en Mallahi) en Oranje Onder 17 (Venema en Vink) afgesloten met het maken van speelminuten. Alle vier verdienden zij in Portugal begin deze week nog een jeugdcap.

Darkwa en Mallahi begonnen bij Oranje Onder 16 in de basis in het duel met Duitsland Onder 16. Mallahi speelde de volledige wedstrijd, Darkwa werd na een klein uur spelen vervangen door Thomas Buitink. De Duitsers bleken met 2-0 te sterk voor de Nederlandse talenten, die eerder in het toernooi wonnen van Frankrijk Onder 16 (2-0) en met 2-1 van Portugal Onder 16 verloren. De ploeg van bondscoach Edwin Petersen eindigde als derde.

Met keeper Vink in de basis was Oranje Onder 17 met 2-0 te sterk voor Engeland Onder 17. Eigenlijk had de score 3-0 moeten zijn, maar een doelpunt van invaller Venema werd vanwege buitenspel afgekeurd. De treffer van het FC Utrecht-talent had eigenlijk wél moeten tellen, zo bleek achteraf uit de beelden.