De toeschouwers die het najaarsweer op Sportpark de Toekomst hebben getrotseerd zagen beide ploegen vanmiddag met een 1-1 gelijkspel van het veld stappen. Voor de thuisploeg waarschijnlijk een teleurstelling, omdat zij een groot deel van de wedstrijd in balbezit waren. Maar eenmaal rondom het doel van Thijmen Nijhuis wisten zij het net niet te vinden. Door onzuiverheid, maar vooral vanwege het geconcentreerde verdedigen van de Utrechters. En doelpunten, daar gaat het in het voetbal toch om. De openingstreffer voor de Amsterdammers kwam tot stand dankzij een fout in de verdediging van de Utrechtse ploeg. Ajax speelde het buitenkansje goed uit en Ezra Walian was het die voor de 1-0 tekende. Dat was al in de 70e minuut van de wedstrijd.

Lang duurde de Amsterdamse pret niet, want 10 minuten later liep Guido Janssen de verdiende gelijkmaker binnen uit een corner van Shayne Pattynama. De bal werd onderweg nog aangeraakt. En dus volgde er nog een spannende slotfase van zo'n 10-15 minuten, inclusief blessuretijd. En in die slotfase kon het nog alle kanten op. Ajax onder andere met een bal op de paal en FC Utrecht met een kopbal van Junior van der Velden in the dying seconds die nét naast ging. Beide ploegen ontsnapten daarmee aan een nederlaag.

Trainer Robert Wijnands vatte het als volgt samen: "In de 1e helft hadden wij moeite met het spel van Ajax. Het uitvallen van Mitchell van Rooijen hielp ons ook al niet. In de 2e helft heb ik het wat anders neergezet en dat pakte goed uit. Tot het moment dat de 1-0 viel. Want daarna vervielen wij weer in het spel van de 1e helft en daar wist Ajax weer raad mee. De 1-1 viel gelukkig vrij snel na de achterstand en daarna hadden beide ploegen mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wij hadden dan misschien minder balbezit, de kansen die er voor ons waren, waren wel goudgerande. Maar goed, ook wij konden ze niet verzilveren. Ik ben tevreden over de getoonde inzet en geleverde arbeid; we hebben diep moeten gaan. En als je niet kan winnen, dan moet je zorgen dat je de wedstrijd niet verliest. En dat is wat wij vanmiddag hebben gedaan."

Ajax O19 - FC Utrecht O19 1-1
70. 1-0 Ezra Walian
79. 1-1 Guido Janssen