Na afloop van de wedstrijd tegen Willem II O19 sprak iedereen over de spectaculaire slotfase, waarin de thuisploeg tot 3 keer toe de mogelijkheid kreeg en ook liet lopen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Binnen 1 minuut schoot Odysseus Velanas tot 2 x toe en zonder resultaat op de binnenkant van de paal en werd de bal ook nog eens door een Tilburgse verdediger van de lijn gehaald. En alsof dat nog niet genoeg was, wist Willem II aansluitend aan de andere kant Thijmen Nijhuis niet te verslaan. Net als eerder in de wedstrijd hield hij zijn ploeg met een fabuleuze redding op de been.
Trainer Robert Wijnands was na afloop duidelijk in zijn analyse:" Ja, wij hebben 2 punten verloren, zo zie ik het toch wel. Zeker in de 2e helft hebben wij de beste kansen gehad. Wij hadden de overhand, zijn op voorsprong gekomen maar lieten Willem II vrij eenvoudig langszij komen. Dat ging veel te gemakkelijk. Maar, ik ben tevreden over de inzet en de vertoonde werklust. Met iets meer geluk pakken wij de volle winst. Het positieve gevoel overheerst, dat wel".
Het publiek zag een zeer aantrekkelijke wedstrijd tussen 2 ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. Al snel na de aftrap profiteerde Odysseus Velanas van de ruimte die Willem II achterin weg gaf en stoomde zo door naar doelman Robin van Iersel. Met een bekeken schuiver bracht Velanas zijn ploeg op voorsprong. Maar lang heeft de pret niet geduurd want in de 10e minuut was de stand al weer gelijk. Willem II profiteerde optimaal van de ruimte en Jeredy Hilterman liet Thijmen Nijhuis kansloos. In het vervolg tot aan de rust legden beide ploegen een aantrekkelijk pot voetbal op de mat.
Na de pauze keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan. Doordat er teveel ruimte werd gelaten kon Willem II via Justin Ogenia vanaf de punt 16 meter diagonaal afdrukken. Hij verschalkte Thijmen Nijhuis in de lange hoek. Voor de thuisploeg resteerde niets anders dan va banc en volop vooruit te spelen, de bal af te jagen om zo weer terug in de wedstrijd te komen. En die veerkracht konden ze opbrengen. Een goede voorzet van Nick Lim werd al even goed binnen gekopt door Jesse van Baal. Na een uur voetbal was de stand daarmee weer gelijk.
Maar de thuisploeg wilde en kreeg meer. Via een uitstekend opgezette aanval over de linkerkant, waarbij een overtalsituatie werd gecreëerd, haalde Virgil Smith uit. Doelman van Iersel moest de bal lossen en Mitchell van Rooijen was er als de kippen bij om ´m binnen te werken. Daarmee kwamen de Utrechters op een verdiende 3-2 voorsprong en kregen loon naar werken. Die voorsprong kon jammer genoeg niet worden vastgehouden. Want Willem II wist dus in de 79e minuut weer langszij te komen. Thijmen Nijhuis kon het tij in eerste instantie nog keren maar moest de rebound aan Justin Ogenia laten.
Ja, en toen brak die knotsgekke slotfase aan waarin dus niet meer gescoord werd. Jammer voor de thuisploeg, maar de wedstrijd als geheel leverde wel een positieve impuls voor de komende week. Daarin wordt gewerkt naar de uitwedstrijd tegen Feijenoord O19.

FC Utrecht O19 - Willem II O19 3-3
02. 1-0 Odysseus Velanas
10. 1-1 Jeredy Hilterman
47. 1-2 Justin Ogenia
60. 2-2 Jesse van Baal
66. 3-2 Mitchell van Rooijen
79. 3-3 Justin Ogenia