Middenvelder Mark Diemers wordt door FC Utrecht de rest van het seizoen verhuurd aan De Graafschap. De 22-jarige voetballer vertrekt maandag met de Doetinchemse Eredivisionist op trainingskamp naar het Turkse Belek.

Diemers debuteerde in het shirt van SC Cambuur in het betaalde voetbal. Met de Friezen werd hij kampioen van de Jupiler League in het seizoen 2012/2013. In de jaargang 2013/2014 kwam hij bij FC Utrecht tot 13 competitieduels en afgelopen seizoen speelde Diemers in 21 Eredivisiewedstrijden namens de club uit de Domstad. Deze jaargang maakte hij in zes Eredivisiepartijen zijn opwachting; goed voor in totaal 173 speelminuten.

De Graafschap begint als hekkensluiter aan de tweede helft van dit Eredivisieseizoen. Met Diemers in de gelederen gaan De Superboeren voor lijfsbehoud. Op zaterdag 20 april komt het team uit de Achterhoek op bezoek in Stadion Galgenwaard voor het duel met FC Utrecht.

"Wij danken Mark voor zijn inzet en bijdrage in de eerste seizoenshelft", zegt Technisch Manager Erik ten Hag. "En wensen hem succes in het vervolg van het seizoen, bij De Graafschap."