PEC Zwolle O16 - FC Utrecht O16 0-2

De tweede competitie wedstrijd uit tegen PEC Zwolle was een lastige. In de voorbereiding werd het een gelijkspel, dus een lastige tegenstander. In de eerste helft had FCU wel het meeste balbezit, maar had moeite om de diepte te vinden. Wel bleef FCU de aanval zoeken en dit resulteerde in een ruststand van 0-1.

De tweede helft speelde FCU rustiger de bal rond en kon elkaar gemakkelijker in de diepte vinden. Hierdoor was er goede druk op de verdediging van PEC Zwolle en kon FCU de 0-2 maken. Enkele minuten na de 0-2 kon/moest FCU eigenlijk de 0-3 maken. Hiermee had je nog makkelijker kunnen voetballen, maar dat gebeurde niet. FCU moest allert blijven op de snelle counters van PEC. Doordat de verdediging goed stond te voetballen kon PEC niet scoren en haalde FCU een verdiende overwinning in Zwolle.

FC Volendam O14 - FC Utrecht O14 1-2

De gehele wedstrijd is door FCU gedomineerd.  FCU zette vroeg druk op de tegenstander, gaf weinig tot geen kansen weg en voetbalde veelal op de helft van de tegenstander. Dit leverde de eerste helft geen doelpunten op.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft, met dien verschil dat FCU 2 keer scoorde. Vlak voor tijd kreeg FCU een strafschop tegen en werd de einduitslag 1-2. Vandaag is er goed naar de intenties van FC Utrecht gespeeld.

FC Utrecht O13 - FC Volendam O13 0-3

De eerste competitiewedstrijd tegen Volendam begon degelijk. FCU speelde compact en er werd goed verdedigd Er werden in de eerste helft weinig kansen gecreëerd. Het lukte niet om hoog druk te zetten, waardoor Volendam steeds vaker in balbezit kwam en dreigend naar voren kon spelen. Uiteindelijk scoorden de gasten in de 25e minuut.

De tweede helft lukte het de jongens om Volendam beter en sneller onder druk te zetten. Er volgden dan ook een aantal goede kansen, maar het was Volendam die uiteindelijk beter met hun mogelijkheden wist om te gaan en nog 2 keer kon scoren. Eindstand 0-3.

Foto's: Ron van Dongen