Bart Ramselaar tekent nieuw vierjarig contract

17 september 2015
19-jarige middenvelder langer bij FC Utrecht.

FC Utrecht heeft Bart Ramselaar beloond met een nieuwe verbintenis. De 19-jarige middenvelder uit Amersfoort, die dit seizoen alle duels van FC Utrecht in de Eredivisie aan de aftrap stond, heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2019 aan FC Utrecht verbindt.

“Bart heeft enorm veel potentie en laat dat nu ook zien op het hoogste niveau”, zegt Technisch Manager Erik ten Hag, over het jeugdexponent van FC Utrecht dat een stormachtige ontwikkeling doormaakt. “Hij is nog jong, moet nog veel leren. Maar, dat hij over een grote dosis voetballend vermogen beschikt, mag duidelijk zijn. We zijn erg blij dat we hem langer hebben kunnen binden en hij bij FC Utrecht succesvol wil worden.”

De talentvolle voetballer zelf is trots. “Het is fantastisch dat mij de gelegenheid wordt geboden om voor vier jaar te tekenen bij mijn club, want dat is FC Utrecht”, zegt Ramselaar, die dit seizoen in vijf competitieduels tweemaal doel trof. “Als je in de opleiding speelt, kijk je uit naar het moment dat je in het eerste elftal mag spelen. In volle stadions. Dat maak ik nu mee, dat is geweldig. Daar geniet ik met volle teugen van.”

Net als Sean Klaiber, die uit Nieuwegein komt, is Bart Ramselaar een zelfopgeleide speler uit de provincie die een plaats in het eerste elftal heeft afgedwongen. “Dat is het resultaat van scouting en opleiding”, weet Ten Hag. “Je streeft ernaar jongens vroegtijdig in te laten stromen om hen vervolgens te ontwikkelen naar het gewenste niveau. Dat we daar steeds vaker in slagen, is een compliment naar onze organisatie én de jongens in kwestie. We investeren relatief veel in onze academie en dan is het fijn om te zien dat dit zijn vruchten afwerpt in de vorm van doorstroming van talenten naar het eerste elftal.”