Engelse tegenstand voor Utrechtse talenten

23 juli 2015
Jong FC Utrecht speelt in Rheden oefenwedstrijd tegen Jong Newcastle United.
Een bijzonder oefenduel staat voor Jong FC Utrecht voor de deur. Het team van trainer/coach Robin Pronk speelt vanavond (donderdag) in Rheden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Newcastle United. Het duel met de Engelsen begint om 19.00 uur bij v.v. Rheden.

Jong FC Utrecht begon de oefencampagne met een achtklapper tegen eersteklasser SV Geinoord (8-0) en speelde afgelopen weekend in een uitwedstrijd verdienstelijk met 0-0 gelijk tegen Jupiler League-team FC Emmen. Deze week verblijft het team van trainer/coach Robin Pronk voor een trainingskamp in Rheden; dat is dan ook de reden dat het treffen van vanavond daar wordt gespeeld.

‘Goed voetballand’
En daar, in Rheden, wacht de talenten van FC Utrecht een bijzondere tegenstander. Jong Newcastle United immers; het Onder 21-team van de roemruchte Premier League-club Newcastle United. Afgelopen seizoen eindigden de talenten van The Magpies in de U21 Premier League op de zesde plek. Een achttienkoppige spelersgroep verblijft nu twaalf dagen in Nederland. “Een goed voetballand, waarin we tegen alleen maar grote clubs spelen”, aldus Football Development Manager Peter Beardsley op de website van Newcastle United, waarvan de ‘U21’s’ het in Nederland opnemen tegen de beloftenteams van FC Utrecht, Vitesse, Ajax en AZ.

Rheden
De vriendschappelijke partij Jong FC Utrecht - Jong Newcastle United wordt gespeeld op Sportpark vv Rheden. Daar, waar onlangs Borussia Mönchengladbach II nog tegen Motherwell speelde, wordt vanavond om 19.00 uur afgetrapt. Het adres van Sportpark vv Rheden is IJsselsingel 91, 6991 ZR in Rheden.

Live verslag
Niet langs de lijn in Rheden, maar toch benieuwd naar de verrichtingen van de beloftenploeg van FC Utrecht tegen de talenten uit Newcastle upon Tyne? FC Utrecht doet via het Twitteraccount @fcutrechtmatch live verslag van de oefenwedstrijd.