Afgelopen zondag was er weer een trainingssessie van Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht. Dit initiatief wordt door FC Utrecht ondersteund.

Iedereen heeft kunnen aanschouwen hoeveel plezier en enthousiasme bij de deelnemers aanwezig was. Ook konden we constateren hoe professioneel alles was opgezet. Dit is met name te danken aan het goede werk van oud-spelers van FC Utrecht Koos van Tamelen (coördinator veldspelers) en Mario Kok (coördinator keepers). Ze maken daarbij gebruik van veel gekwalificeerde trainers, onder wie dus ook jeugdtrainers van de FC Utrecht Academie.

De trainingen worden in Utrecht twee keer per jaar (voorjaar en najaar) op de zondagochtend in een serie van tien lessen aan jonge, leergierige voetballers en keepers gegeven. Zowel jongens als meisjes zijn van harte welkom. De voetbaltraining omvat onder meer het aanleren van loopcoördinatie, basistechnieken en tactisch inzicht. De keeperstraining bestaat ook uit het aanleren van technieken, gecombineerd met reactievermogen, lenigheid en sprongkracht. Bij dit alles staat plezier voorop én zie je spelers en keepers steeds beter worden.

Plaats van handeling is Sportcomplex Zoudenbalch, hét trainingscomplex van FC Utrecht, achter Stadion Galgenwaard. De voetballessen duren 75 minuten per sessie. Er zijn sessies voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar, 9 tot en met 11 jaar en 12 tot en met 14 jaar.

Mijn complimenten gaan uit naar de bovengenoemde trainers en coördinatoren. Overigens valt soms de kwaliteit van deelnemers zodanig op, dat ze kunnen doorstromen naar de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht. Enkele huidige jeugdspelers van FC Utrecht zijn ooit bij de Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht begonnen.

Voor informatie over en inschrijving voor Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht kunt u terecht op hun website, door HIER te klikken.

Ik hoop u graag tijdens het volgende seizoen bij de trainingen van Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht te mogen begroeten."

FC Utrecht
Henny Lee
Hoofd Opleidingen