De verdedigers Jelle de Lange en Giovanni Troupée hebben met hun optreden tegen Vitesse allebei een plekje verworven in de FC Utrecht-geschiedenisboeken. De Lange was met zijn 17 jaar en 107 dagen de jongste speler ooit die in de basis begon. Troupée, 17 jaar en 58 dagen, was de jongste speler die ooit een wedstrijd in het eerste elftal speelde. Hij neemt het record – dat stond op 17 jaar en 64 dagen – over van Cedric Badjeck.

Ook in het duel met Vitesse werd Darren Rosheuvel de 377ste speler die namens FC Utrecht uitkwam in de Eredivisie. Rosheuvel viel, twee dagen na zijn 21ste verjaardag, in de slotfase van het duel dat in 3-3 eindigde in.

Die invalbeurt hielp FC Utrecht aan een collectief record. Het zette deze jaargang namelijk 36 verschillende spelers in. Dat is een nieuw Eredivisierecord. Het oude record dateerde van seizoen 2013/2014 en was ook in handen van FC Utrecht, dat onder leiding van Jan Wouters toen 35 verschillende voetballers inzette.

Trainer/coach Robby Alflen deed dit seizoen dus op 36 verschillende spelers een beroep. Maar liefst achttien spelers debuteerden onder leiding van Alflen voor FC Utrecht: Chris Kum, Nacer Barazite, Yannick Cortie, Rubio Rubin, Rodney Antwi, Issa Kallon Kristoffer Peterson, Ruud Boymans, Gyrano Kerk, Timo Letschert, Sofyan Amrabat, Danny Verbeek, Jeff Hardeveld, Sébastien Haller, Bart Ramselaar, Jelle de Lange, Giovanni Troupée en Darren Rosheuvel.

De meeste speelminuten maakte afgelopen seizoen Yassin Ayoub. Hij kwam tot 2726 minuten, verdeeld over 31 wedstrijden. Robbin Ruiter deed ook in 31 duels mee, maar maakte 2722 minuten. Aanvoerder Willem Janssen maakt met 2536 speelminuten de top drie compleet.