Tegen FC Volendam O19 speelde O19 een wedstrijd die ergens om ging:  minimaal 1 punt voor lijfsbehoud! En dat tegen een tegenstander, die volgend seizoen ook heel graag in de Eredivisie wil voetballen en daar nog alle kans voor had. Personele problemen noopten trainer Robert Wijnands om weer een beroep te doen op een aantal spelers van FC Utrecht O17. Dat én het gegeven dat de gasten uit Volendam op volle sterkte aantraden maakten duidelijk een verschil. Want Volendam liet meteen zien waarvoor het gekomen was. Drie punten en niets minder. Zij speelden volop in z'n vooruit en het resultaat was al na zo'n 10 minuten spelen zichtbaar. Door te ver achteruit te lopen gaf de Utrechtse verdediging aanvoerder Gerry Vlak alle ruimte om vanaf de rand strafschopgebied doeltreffend uit te halen. En een paar minuten later had het zomaar 0-2 kunnen staan, na een foutenparade aan de linkerkant. Gelukkig werd opzichtig over de bal gemaaid. Nee, de start was voor de Utrechters niet echt veelbelovend. De Utrechters maakten het zich ontzettend moeilijk door te traag en te onzuiver te handelen. Veel te vaak was het nét niet of kwamen ze te laat. Daardoor waren alle 2e ballen voor de gasten. Toch werden er best goede kansen gecreëerd, maar eerst Mitchell van Rooijen en later Zakaria el Bennay en ook Karim Loukili hadden geen geluk deze keer. Maar, eerlijk is eerlijk, de credits hiervoor gingen ook naar Volendam's doelman Jordi van Stappershoef, die zich goed liet zien.
In de rust hingen de koppies naar beneden, maar daar nam trainer Wijnands geen genoegen mee! "Er is nog een hele halve wedstrijd te gaan. Alles is nog mogelijk. Ga er voor en zoek de gelijkmaker of meer!" Al snel in de tweede helft was het raak. Daar was wel de hulp van een Volendamse verdediger voor nodig. Karim Loukili sneed een vrije trap zo scherp aan, dat de bal uiteindelijk via Gijs Smal achter doelman van Stappershoef verdween. En in het vervolg bleken de wissels in aanvallend opzicht goed uit te pakken. In de hectische slotfase wist Sten Vreekamp zijn ploeg op voorsprong te brengen. Na een afgeslagen aanval pikte hij de bal op en schoot lang in de verre hoek binnen. Later zou blijken dat de bal van richting werd veranderd, weer door een Volendamse verdediger. Zo leek de thuisploeg op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Scheidsrechter de Waard zag een bal in de maagstreek aan voor een handsbal van Junior van der Velden en legde de bal op de stip. Randy Ababio faalde niet en zo was de strijd weer geheel open. Volendam moest winnen en ging verbeten op jacht naar hun derde doelpunt. Ondanks de 5 minuten extra tijd lukte het hen niet. Eindstand dus 2-2 en tevreden gezichten in de catacomben.
Robert Wijnands: "Het was zeker niet onze beste wedstrijd, vanavond. Maar de belangen waren groot en dan gaat het om het resultaat. Als dat resultaat op een lelijke wijze moet worden behaald, dan moet het maar lelijk. Het doel, volgend seizoen spelen in de Eredivisie, heiligde de middelen".
FC Utrecht O19 - FC Volendam O19 2-2
09. 0-1 Gerry Vlak
55. 1-1 Gijs Smal (ED)
83. 2-1 Sten Vreekamp
90+1 2-2 Randy Ababio