EK: Oranje Onder 17 begint met gelijkspel

07 mei 2015
Basisplaats in Bulgarije voor FC Utrecht-talent Giovanni Troupée.

Oranje Onder 17 is het Europees Kampioenschap in Bulgarije begonnen met een gelijkspel. De eerste poulewedstrijd, waarin Ierland Onder 17 de tegenstander van de Nederlandse talenten was, eindigde zoals die begon (0-0). In Sozopol maakte FC Utrecht’s Giovanni Troupée de volledige tachtig minuten vol namens Oranje Onder 17. Doelman Thijmen Nijhuis van FC Utrecht kwam niet in actie.

Troupée startte als rechtsback tegen Ierland Onder 17, dat weinig aan aanvallen toekwam voor de rust. Dat was mede te danken aan het uitstekende positiespel van de Nederlandse talenten, die het verzuimden zichzelf te belonen voor hun overmacht.

Na de rust bleef het Oranje Onder 17 van bondscoach Maarten Stekelenburg dominant, al kregen de Ieren in de slotfase wel enkele grote kansen. Zo kopte Jamie Aherne van Lucan United FC vlak voor tijd een bal tegen de lat.

Oranje Onder 17 komt aanstaande zondag weer in actie. Dan treft het Engeland Onder 17. Die wedstrijd begint om 19.00 uur en is live te zien op Eurosport 1. Op woensdag 13 mei treffen de Nederlanders tijdens de derde en laatste poulewedstrijd Italië Onder 17. Die partij is eveneens rechtstreeks op Eurosport 1 te zien en begint om 18.00 uur.